Moron kolme menovinkkiä viikonlopuksi – näyttelyihin Sastamalaan tai rompepäiville Teivoon

Valokuvaaja Hannu Moilanen aloitti työuransa Finlaysonin tehtaalla ja ikuisti monia tehtaan työntekijöitä työnsä ääressä.

1.7. 7:00

Moro, koko Pirkanmaa

1. Vanhat Tampere-kuvat Sastamalassa

Perjantai 1.7. kello 10–18 – lauantai 2.7. kello 10–17. Jäivätkö sastamalalaisen valokuvaajan Hannu Moilasen ennen esittelemättömät Tampere-kuvat viime talvena Tampereella näkemättä?

Finlaysonin tehtaiden työntekijöistä ja lähikaduista otetut kuvat olivat nähtävillä Finlaysonilla.

Lue lisää Hannu Moilasen valokuvanäyttelystä Morossa.

Pääosin samat harvinaiset valokuvat ovat esillä Sastamalassa Vanhan kirjallisuuden päivillä 1–2.7.2022 Sylvään koulun yläkerrassa.

Näyttelyssä kuvia esillä noin 35 kappaletta. Pääpiirteissään ne ovat samat kuin Tampereellakin maaliskuun näyttelyssä oli, myös jotain uutta on luvassa.

2. Toisen romu on toisen aarre

Perjantai 1.7. kello 10–20 ja lauantai 2.7. kello 7–16. Teivon ravikeskuksessa järjestetään rompetori eli vietetään Restauranta-päiviä, joita on vietetty jo 1970-luvulta alkaen.

Kyseessä on koko perheen tapahtuma, josta voi tehdä löytöjä ja harrasteajoneuvo parkissa ihastella upeita ajokkeja. Vaikka järjestäjänä on Tampereen Seudun Mobilistit, niin myyntipöydiltä löytyy kaikenmoista vanhaa tavaraa: asuja, asusteita, posliinia erilaista keräily- ja vintage-tavaraa ja luonnollisesti ajoneuvotavaraa.

Ravikeskuksessa on avoinna kahvila ja makkaragrilli. Raviradan Kahvila auki alkaen kello 7 perjantaina ja lauantaina. Aluemaksu on 5 euroa, alle 10-vuotiaat ilmaiseksi.

3. Villa Royalissa taidenäyttely

Perjantai 1.7. Kuninkaallisesta ilmapiiristään tutun Villa Royalin pihapiirin entisessä kyläkoulun sivurakennuksessa Mouhijärvellä avataan 1.7. kesäinen taidenäyttely, jossa on esillä karkkulaisen Anne Mäkelän grafiikkaa sekä Mega Maunulan (Klaukkala) maalauksia.

Taidenäyttelyyn on vapaa pääsy ja näyttelyyn voi käydä tutustumassa Villa Royalin aukioloaikoina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut