Moron pääkirjoitus: Kuninkaankadulla pelätään, pulman ratkaisija ansaitsisi kunniamerkin

29.6. 14:07 | Päivitetty 30.6. 9:02

Moro, Siperia

Moro kertoi viikko sitten, että Kuninkaankadun kävelykadun kesäkatukokeilu on menossa mönkään.

Kadun varren kahvilat ja ravintolat eivät innostuneet levittämään terassejaan nykyistä isommalle alalle, koristeaihe kadun yllä hajosi kokeiluvaiheessa ja elävöittämään tullut kahvilavaunukin poistui vähin äänin takavasemmalle.

Toimitukseen tuli jutun jälkeen kymmeniä palautteita Kuninkaankadusta ja valitettavasti samaa viestiä tulee myös muualta keskustasta.

Mölinäjengi örisee huutaen penkeillä keskellä päivää ja muut ihmiset väistelevät ja arastelevat. Kukaan ei halua viettää kadulla aikaa enempää kuin on pakko, saati istahtaa hengähtämään. Hetkessä samalle penkille saattaa pelmahtaa sekavaa väkeä. Taas pullo kiertää, mölyjuomaa menee.

Kuten on satoja kertoja todettu pormestaria ja poliisijohtoa myöten, tilanne on kestämätön. Tämänkö kuvan haluamme antaa matkailijoille ja lapsille? Ratkaisua ei ole saatu aikaiseksi. Onko sitä olemassakaan? Minä en keksi inhimillistä ratkaisua. Keksijä ansaitsee kunniamerkin.

Hervannassa mölyjengi valtasi pysäkkipenkin. Kun heidät häädettiin, he tulivat takaisin heti kun silmä vältti. Sama kuvio toistuu joka paikassa.

Näillä ihmisillä on paha ongelma ja heitä pitäisi auttaa, mutta osa heistä ei edes halua apua. Osalla ei ole enää voimia muuttua. Jotain silti pitää keksiä, onhan päivän selvää ettei kesäisen Tampereen parhaita paikkoja voi näinkään käyttää vuodesta toiseen.

Kirjoittaja on Moron toimittaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut