Kiekkofanien rikkoma nakkikoppi palasi taas Tampereen Keskustorille – Nakkifakiirin työpaikka on avoinna

MM-kisajuhlissa kopin päällä seistiin ja pompittiin. Sisusta hajosi ja katto painui sisään. Nyt keskustan ikoninen iltapalapaikka on alkuperäisen värinen.

Siinä se on. Legendaarinen Nakkifakiirin koppi palasi korjattuna Keskustorille perinteiselle paikalleen varhain tiistaina aamulla.

28.6. 7:56

Moro, Keskustori

Jääkiekon MM-kultajuhlissa vaurioitunut Tampereen Keskustorin Nakkifakiirin koppi palasi paikalleen varhain tiistaiaamuna. Koppi laskeutui kuljetusauton lavalta kello 6.30.

Epilän peltiseppä Kari Kaski ja kuljetuksesta vastanneen IP-Konepalvelu Oy:n Ilkka ja Ville Porttikivi nostivat kopin hellavaraisesti nosturilla ja asettelivat sen tarkasti suoraan paikalleen.

Kaski on toukokuun lopun kultajuhlien jälkeen korjannut kopin vauriot pajallaan Epilässä. Viimeiseksi silaukseksi koppi hiottiin ja maalattiin uudelleen alkuperäisen nakkifakiirin kopin vihreään sävyyn.

Epilän peltiseppä Kari Kaski rakensi kopin alun perin hieman alkuperäistä siirreltävää isommaksi. Hän myös korjasi MM-kultajuhlissa kiipeilijöiden takia vaurioituneen kopin.

Paljon korjattavaa

Kopin katolle kiivenneet juhlijat aiheuttivat luultavasti tajuamattaan isot vauriot.

Esimerkiksi sisällä kaikki kopin hyllyt romahtivat alas. Katto painui sisään ja reunasaumat vaurioituivat, mutta onneksi korkea jääkaappi otti lopulta painon vastaan eikä koko katto romahtanut sisään.

Ulkopuolella kiipeilystä hajosivat lisäksi lipputanko ja kopin räystäät sekä valomainos.

Kaski kertoo, että kopista piti korjata katon saumat, jonka jälkeen painunut katto tunkattiin ylös, hajonnut valomainos korjattiin, sisään tehtiin kokonaan uudet hyllyt, asennettiin etuseinään uusi lipputanko ja oikaistiin räystäät ja kiinnitettiin ne uudelleen.

”Lisäksi koppi hiottiin ulkopuolelta ja maalattiin alkuperäisellä vihreällä. Aiempi väri oli hieman sinertävään kallellaan.”

Missä fakiiri?

Setlementti Tampere on vastannut Nakkifakiirin kopin toiminnasta reilut pari vuotta. Toiminnanjohtaja Mervi Janhunen-Ruusuvuori kertoo, että fakiirin paikka on auki.

Hän saapui seuraamaan kopin palautusta ja mukanaan hänellä oli fakiirin valkoinen työtakki.

”Jos vaikka täältä löytyisi sopiva uusi fakiiri!”

Joitakin kiinnostuneita on ollut yhteydessä muun muassa Kari Kaskeen, joka on välittänyt tietoa Setlementille.

”Työpaikkailmoitus on esimerkiksi Setlementin kotisivuilla. Kiinnostuneet voivat laittaa viestiä sähköpostiin nakkifakiiri@setlementtitampere.fi.”

Koppi saadaan avattua asiakkaille pian sen jälkeen, kun nakkifakiiri on löytynyt.

”Etsimme ensisijassa ikään kuin franchising-yrittäjää pyörittämään toimintaa kaverinamme. Tämä sopisi esimerkiksi urheiluseuroille talkoilla hoidettavaksi”, toiminnanjohtaja sanoo.

Kopin hajottamisesta on tehty rikosilmoitus ja poliisilla on paljon ihmisten Setlementille lähettämiä videoita ja kuvia tapahtuneesta. Ilmoitusta edellytti jo vakuutuskorvauksen saaminen.

Lue lisää: Miksi Leijonien MM-kulta herätti osassa juhlijoista kiipeily­vimman? – Kysyimme asiantuntijalta: ”Innostuneena ei sitä pruukaa ajatella seurauksia”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut