Oletko säästänyt vanhoja puhelinluetteloita tai risteilykuvia – Ysäri-näyttelyyn voi vielä lahjoittaa aarteita

Työväenmuseo Werstaan Ysäri-näyttelyyn kaivataan vielä 90-luvun esineitä ja valokuvia.

Werstas kaipaa Ysäri-näyttelyynsä 1990-luvun puhelinluetteloita.

21.6. 11:00

Moro, Werstas

Työväenmuseo Werstas etsii edelleen esineistöä Ysäri-näyttelyynsä.

Museo kaipaa 90-luvun puhelinluetteloja, jotka voivat olla mistä päin Suomea tahansa. Puhelinluettelosta voisi mahdollisesti löytyä myös keltaiset sivut tai karttaosa.

”Keltaiset sivut olivat ysärillä tärkeä tietopalvelu, ja tapa etsiä esimerkiksi työntekijöitä ja mainostaa yrityksiä. Ne kertovat paljon omasta ajastaan”, sanoo näyttelypäällikkö Anne Lahtinen työväenmuseo Werstaasta.

Moro kertoi helmi- ja huhtikuussa museon etsivän erilaisia 1990-lukuun liittyviä tavaroita syksyllä avautuvaan näyttelyynsä.

Museolle onkin lahjoitettu runsaasti erilaisia lapsuuteen ja nuoruuteen liittyviä esineitä 90-luvulta. C-kasetteja, CD-levyjä, vyölaukkuja, tuulipukuja, festarivalokuvia ja leluja löytyy kokoelmasta nyt tarpeeksi.

Näyttelyyn etsitään valokuvia Itämeren risteilyiltä 90-luvulta. Kuvia voi tarjota esimerkiksi notkuvasta buffetpöydästä, houkuttelevasta tax free -myymälästä tai vierailusta laivan kannella.

Risteilykuvia ja drinkkitikkuja

Näyttelyyn kaivattaisiin kuitenkin vielä Itämeren risteilyihin liittyviä valokuvia.

Museolle voi tarjota omista kätköistä löytyviä Tallinnan tai Tukholman risteilyillä otettuja valokuvia vaikka buffetpöydästä, tax free -myymälästä tai laivan kannelta. Myös laivojen mainoslehtiset tai esitteet ovat toivottuja näyttelyesineitä.

Yleisön apua kaivataan myös tamperelaisen ravintola Mixein vanhojen mainosten ja kuvien suhteen.

”Haluamme tuoda näyttelyssä esiin myös vähemmistöjä ja sateenkaari-teemaa 90-luvulta. Etsimme esimerkiksi yökerhossa otettuja kuvia, sen mainoksia ja vaikka drinkkitikkuja tai lasinalusia”, Lahtinen kertoo.

Tuleva näyttely on jo nyt herättänyt paljon kiinnostusta ja lahjoituksia on saatu huomattavasti.

”Olemme otettuja, että ihmiset ovat suhtautuneet näyttelyyn innolla. Näyttely herättää varmasti nostalgisia muistoja erityisesti heissä, jotka ovat eläneet lapsuuden ja nuoruuden 90-luvulla”, Lahtinen summaa.

Tiatoo

Ota yhteyttä

Kuvia ja esineitä etsitään koko Suomen laajuisesti, eli niiden ei tarvitse olla pelkästään Pirkanmaalta.

Alkuperäisistä valokuvista ei tarvitse luopua kokonaan vaan museo voi skannata ne näyttelyyn.

Esineitä ja kuvia voi joko lahjoittaa museolle tai antaa lainaan.

Onko sinulla kuva tai esine, joka voisi sopia näyttelyyn?

Ota yhteyttä näyttelypäällikkö Anne Lahtiseen numeroon 050 441 8692 tai osoitteeseen anne.lahtinen@tyovaenmuseo.fi. Voit ottaa yhteyttä myös näyttelyn käsikirjoittajaan Jenni Ahto-Hakoseen numeroon 050 412 7604 tai osoitteeseen jenni.ahto-hakonen@tyovaenmuseo.fi.

Lue lisää: Löytyykö sinulta vanha kännykkä, kotiviinivehkeet tai tyylikäs tuulipuku – Tampereelle koottava Ysäri-näyttely kaipaa tarinoita ja esineitä 1990-luvulta

Lue lisää: Löytyykö kaapistasi 1990-luvun Playstation tai nappiverkkarit? Ysäri-näyttelyyn kaivataan vielä tavaraa ja kuvia – Katso tästä listasta mitä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut