Moro noin 15 vuotta sitten: Luonto ja eläimet ovat maalausten yhteinen teema

Morossa 15 vuotta sitten: Irja Rinne (vas.) ja Sirkka Ryöti pitävät nuorten taiteilijoiden tekemistä luontoaiheisista maalauksista, jotka tuovat värikkyyttä.

23.6. 15:00

Päivi Vasara

Raimo Iso-Ettala, kuvat

Moro, 19.6.2007

Koukkuniemessä vanhuudenpäiviään viettävä Sirkka Ryöti on mieltynyt huoltotunnelia värittävään eläimiä esittävään taideteokseen. Irja Rinteestäkin se on mukava.

Tuula Sinkkilä toi heidät katsomaan Sara Hildén -akatemian 11–18-vuotiaiden oppilaiden kädenjälkiä. Hän kertoo, että vanhuksille luonto ja eläimet ovat tärkeitä. Sen vuoksi esimerkiksi television luonto-ohjelmat ovat hyvin seurattuja.

”Nämä taideteokset tuovat viihtyvyyttä ja erilaisuutta. Vanhukset havahtuvat katsomaan niitä, ja minustakin ne ovat ihan hienoja”, kiittelee Tuula Sinkkilä.

Tunnelissa riittää seinäpinta-alaa

Koukkuniemen rakennuksia yhdistää yli kilometrin pituinen rengasmainen tunneli. Se on ahkerassa käytössä, sillä sitä pitkin kulkevat ruuat, pyykit ja roskat.

Asukkaat menevät tunnelia myöten kotirakennuksestaan fysioterapiaan, askarteluun, kampaamoon, kahvioon, lääkäriin tai juhlasaliin. Myös työntekijät käyttävät tunnelia siirtyessään rakennuksesta toiseen. Monet hurauttavat matkan polkupyörällä.

”Me jo vihjasimme nuorille taiteilijoille, että täällä kyllä riittää lisääkin seinäpinta-alaa taiteelle”, kertoo harrastustoiminnanohjaaja Sinikka Kaurahalme.

Läheinen aihe sekä lapsille että vanhuksille

Taideteokset on tuotu Koukkuniemeen pysyväksi iloksi. Ne on maalattu akryyliväreillä maalauspahville ja suojattu pleksillä.

Teoksia on yli 70. Koivula-taloon johtavassa pitkässä harmaassa käytävässä teemana on kukkapenkki.Värikkäät työt ilahduttavat kahvioon menijöitä.

Maalausten yhteinen teema on luonto.

Ajatuksena oli, että nämä aiheet ovat läheisiä sekä lapsille että vanhuksille. Osa maalauksista esittää perinteisiä kotipihan tai puutarhan kasveja. Niitä katsellessa vanhuksille kenties tulee mieleen muistoja entisestä kotipihasta.

Teokset ovat lisäksi myös tarpeeksi kirkkaita ja hahmot suuria, jotta ne voi nähdä hyvin.

Sara Hildén -akatemian oppilaat tekivät maalaukset parin vuoden aikana normaaleilla oppitunneillaan. Ne ovat nuorten omaisuutta. Oppilaat vanhempineen ovat mielellään luovuttaneet maalaukset hyvään tarkoitukseen Koukkuniemen vanhusten iloksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut