Kaupin vinttikoiraradalla treenaa myös TV:stä tuttu julkkis – Katso videolta, kun yksi Suomen nopeimmista koirista juoksee 80 metriä

Tampereen seudun Greyhoundklubin harjoituksiin saa tulla vaikka oravan kanssa.

Reeta Korelinin koira Jimi on yksi Suomen menestyneimmistä normaalikorkuisista whippeteistä.

30.6. 7:15

Moro, Kauppi

Tampereen seudun Greyhoundklubin omissa tapahtumissa kaikenrotuiset koirat pääsevät kisaamaan. Seuraava kilpailu on Keskikesän kiiharit heinäkuun kuudes päivä. Kaikki koirat ovat tervetulleita kilpailuun. Kisassa juostaan 80 metriä aidatulla radalla.

”Me ollaan toivotettu kaikki tervetulleiksi. Meillä saa juosta vaikka orava, ei olla mitenkään roturastisteja”, kertoo yhdistyksen varapuheenjohtaja Reeta Korelin.

Myös treeneihin kaikenrotuiset koirat ovat aina tervetulleita, ja monet ovatkin tänä kesänä löytäneet toiminnan hyvin.

Treeneissä vilkasta

Kaupin vinttikoiraradalla käy kova kuhina keskiviikkoiltaisin. Tampereen seudun Greyhoundklubi ry:n vapaaehtoiset ovat laittamassa rataa kuntoon koirien juoksuharjoituksia varten. Yksi kastelee kenttää, toinen lanaa hiekkaa ja kolmas tamppaa koppeja. Osa on keittämässä kahvia ja laittamassa pullaa tarjolle.

Harjoituksissa koirat juoksevat eri mittaisia matkoja radalla vuorotellen. Kokeneemmat koirat juoksevat kauko-ohjattavan moottorisen vieheen perässä ja aloittelijat seuraavat käsin vedettävää viehettä. Nopeimmilla koirilla vauhtia saattaa olla yli 70 kilometriä tunnissa, mutta kaikki ovat tervetulleita juoksemaan.

Katso videolta, kun Jimi juoksee 80 metriä:

Korelin on radan laidalla ottamassa vastaan ilmoittautumisia ja rahastamassa osallistujia. Harjoitukset maksavat kaksi euroa jäseniltä ja neljä euroa muilta koirilta.

”Olen meidän hallituksessa kaikkea muuta paitsi puheenjohtaja. Olen varapuheenjohtaja, sihteeri, jäsensihteeri ja rahastonhoitaja. Harjoituksissa olen yleensä lähettämässä ja kuuluttamassa ja tekemässä kaikkea tarpeellista”, hän kertoo itsestään.

Tampereen seudun Greyhoundklubin puheenjohtaja Mika Soini koiransa Nitten kanssa.

Kun Korelin tuli hallitukseen vuosi sitten, hän luuli, että ”kerho on kuopattu”, sillä yhdistyksessä ei ollut tarpeeksi aktiivisia jäseniä. Hän pohti, mitä voitaisiin tehdä, jotta ihmiset kävisivät aktiivisemmin. Korelinin ja yhdistyksen puheenjohtaja Mika Soinin johdolla yhdistykselle tehtiin uudet kotisivut ja päivitettiin jäsenrekisteri nykypäivään.

Utti oli ensimmäinen juoksija keskiviikon treeneissä.

”Nyt joudutaan miettimään, mahtuuko kisoihin ja treeneihin kaikki, jotka sinne on tulossa, mikä on siis positiivista”, Korelin kertoo toiminnan saavuttamasta suosiosta tänä kesänä.

Mukana myös TV:stä tuttu

Yksi harjoituksissa käyvä koira on Talent Suomestakin tuttu skeittaava koira, eli Rambo Staffi.

”On kivaa, että vanhoilla päivillään Rambolla joku kiva harrastus. Mulle on tärkeää se, että saa juosta sellaista vapaata juoksua ja venyttää etu- ja takatassunsa ihan ääriasentoon. Mikään hihnalenkki ei korvaa sitä, että täällä saa päästä sydämensä kyllyydestä”, kertoo Rambon omistaja Minna Talvitie.

Rambo innosti myös kaveriporukkansa tutustumaan viehejuoksuun noin kuukausi sitten. Joka viikko noin 15 bull-rotuista koiraa on ollut mukana vinttikoiraradalla.

Tiatoo

Koiratapahtumat tänä kesänä

Greyhound racing -liitto, jonka alaisuudessa on Tampereen seudun Greyhoundklubi toimii, on greyhound- ja whippet-urheiluun keskittyvä yhdistys. Liiton kisoissa kisaavat vain greyhoundit ja whippetit, mutta Tampereella treeneihin saavat tulla kaikenrotuiset koirat.

Koirat harjoittelevat Kaupin vinttikoiraradalla joka keskiviikko kello 18.30. Treeneihin ja kilpailuihin ilmoittaudutaan etukäteen yhdistyksen verkkosivuilla.

Keskikesän kiiharit järjestetään 6.7. Kaikki koirat ovat tervetulleita.

Aamulehti lähettää livenä verkkosivuillaan 30.7. järjestettävät Kauppi Sprint -kilpailut.

Juttua muokattu 9.24. Kuvassa on Mika Soini koiransa Nitten kanssa, ei Doriksen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut