Moro arpoi lukijansa vesihiihtämään Tampereella – Aloittelijoiden vauhti kipusi yli 30 kilometriin tunnissa

Niihaman vesiurheilukeskuksessa Tampereella järjestettiin viime sunnuntaina vesihiihdon kokeilupäivä. Aloittelijat pääsivät testaamaan taitojaan uuden lajin parissa veden äärellä.

Joni Miettinen nousee ensimmäistä kertaa vesisuksien päälle Pikku-Niihaman luonnonjärvellä Tampereella. Elina Lehmus odottelee omaa vuoroaan laiturilla.

14.6. 9:03

Moro, Niihama

Niihaman vesiurheilukeskuksessa vesihiihdettiin sunnuntaina 12. kesäkuuta. Kokeilupäivänä halukkailla oli mahdollisuus testata tasapainoaan vetten päällä. Mukaan tarvitsi vain oman uimapuvun ja pyyhkeen.

Aloittelijoita opastamassa oli Tampereen Vesikiitäjät -seuran hallituksen jäsen Mette Lammi ja harrastaja sekä lajivalmentaja Samuli Rönkkö. Mukana ohjaamassa oli myös seuran hallituksen jäsen Esa Anttila.

Anttila kertoo, että vesihiihto sopii kenelle tahansa. Lajia voi harrastaa kaikenikäiset peruskuntoiset ja uimataitoiset henkilöt.

Tampereen Vesikiitäjät -seuran Samuli Rönkkö ja Mette Lammi opastivat kokeilupäivänä aloittelijoita vesihiihdon alkeissa. Suksille nousua harjoiteltiin ensin kuivalla maalla. ”Kädet suoraksi, polvet koukkuun ja lantio eteen”, käy ohjeistus Niihaman vesiurheilukeskuksen laiturilla.

Niihaman vesiurheilukeskus on otollinen paikka vesihiihdolle. Luonnonjärvi sijaitsee metsän suojassa, joten veteen ei muodostu aallokkoa edes tuulisella säällä.

Niihaman vesiurheilukeskuksessa vesihiihtoa voi kokeilla matalalla kynnyksellä. Keskus on auki vesihiihtoajan varaamalla sopimuksen mukaan. Kokeilu maksaa 25 euroa, ja hintaan kuuluu varusteiden lisäksi myös valmennus.

Joni Miettisen vesihiihtovauhti kipusi reiluun 30 kilometriin tunnissa. Vauhti oli sopivan hurja aloittelijalle.

Elina Lehmusta vesihiihtäminen jännitti. ”Vesi ei ole lempielementtini. Vesihiihtäminen oli kuitenkin hauskaa, ja voisin kokeilla sitä toistekin”, hän kertoo suorituksen jälkeen.

Moron lukija testaa

Moro järjesti arvonnan, jonka voittaja Joni Miettinen pääsi tyttöystävänsä Elina Lehmuksen kanssa kokeilemaan lajia ilmaiseksi. Miettinen kertoi ajatuksistaan 20 minuutin lajikokeilun jälkeen.

Oletko kokeillut vesihiihtoa aikaisemmin?

”En ole kokeillut aikaisemmin. Olen kuitenkin nähnyt vesihiihtovideoita ja miettinyt, että haluaisin itsekin sitä joskus kokeilla”.

Miltä laji tuntui?

”Laji tuntui hauskalta ja parasta siinä oli vauhdin huuma. Vesihiihdossa sai heti onnistumisen kokemuksen, kun onnistui nousemaan pystyyn suksien päälle kaatumatta”.

Elina Lehmuksen ensimmäisissä yrityksissä ei paljon nähnyt eteenpäin.

Mikä oli haastavinta?

”Haastavinta oli päästä ylös suksien päälle. Kun tasapaino löytyi, suoritus tuntui mukavalta ja helpolta”.

Mikä yllätti?

”Ajattelin etukäteen, että laji olisi raskas, mutta fyysisyys yllätti silti. Suoritus tuntui erityisesti takareisissä ja selässä. Oli yllättävää, miten hyvin sukset lopulta kantoivat. Narun vetoa ei juurikaan tuntenut, kun asento oli oikea”.

Voisitko kokeilla lajia uudestaan?

”Voisin ehdottomasti kokeilla lajia uudestaan”.

Lajikokeilun jälkeinen tunnelma on iloinen, mutta väsynyt. ”Melko hapoilla on lihakset”, Joni Miettinen ja Elina Lehmus kertovat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut