Tamperelainen kaveriporukka kuuntelee yhdessä Duran Durania ja muistelee lapsuutta Tesomalla – ”Vaikka muut asiat muuttuvat, tämä porukka pysyy”

Tamperelaista kaveriporukkaa yhdistää rakkaus toisiinsa ja Duran Duraniin. Ystävykset suunnittelivat yhteistä konserttimatkaa lapsuuden maisemissaan Tesomajärven rannalla. Samalla oli aikaa muistella vanhoja hyviä aikoja.

Suvi Suomalainen (vas.), Outi Itämetsä, Nina Koskinen ja Sini-Satu Kuninkala kokoontuivat lapsuudesta tutulla uimarannalla Tampereen Tesomajärvellä. Ystävykset suunnittelivat yhteistä reissua Helsinkiin Duran Duranin keikalle.

10.6. 7:00

Moro aloittaa uuden kesäisen juttusarjan, jossa esitellään erilaisia tamperelaisia kaveriporukoita.

Ystävykset kokoontuivat viime keskiviikkona Tesomajärven uimarannalle suunnittelemaan konserttimatkaa Duran Duranin keikalle Helsinkiin. Moro tapasi kaveriporukan heidän lapsuuden maisemissaan.

Nina Koskinen ja Suvi Suomalainen ystävystyivät jo ensimmäisellä luokalla Ikurin ala-asteella. Sini-Satu Kuninkala liittyi porukkaan kolmannella, ja Outi Itämetsä neljännellä luokalla.

”Talvellakin kuljimme kouluun yhdessä pitkin Tesomajärven jäätä Tesoman yläasteelle”, Koskinen kertoo.

Nelikko asui lapsuudessaan kahden kilometrin päässä toisistaan.

Vapaa-aikaa vietettiin yleensä yhdessä ulkona leikkien ja lankapuhelimessa roikkuen. Ystävykset oleilivat lapsuudessaan uimarannalla ja paikallisella Anin kioskilla, josta ostettiin irtokarkkeja viimeisilläkin markoilla.

”Opetimme Sini-Satun ajamaan polkupyörää, jotta pääsisimme pyöräilemään yhdessä ympäri kaupunkia”, Koskinen kertoo.

Lukiossa muiden paitsi Kuninkalan ja Suomalaisen tiet erkanivat. Vuodet kuluivat, ja porukan jäsenet jatkoivat elämäänsä erillään.

”Elämä ja ruuhkavuodet veivät hetkeksi mennessään. 10 vuotta sitten tapasin Outin sattumalta, ja juttu jatkui siitä, mihin se oli aikoinaan jäänyt”, Koskinen sanoo.

Porukka oli taas kasassa.

Nina Koskinen (vas.), Suvi Suomalainen, Outi Itämetsä ja Sini-Satu Kuninkala muistelivat lapsuutta Tesomassa. ”Vaihtelimme koulussa kirjelappuja kesken oppituntien. Joskus niitä kiikutettiin iltaisin toisten koteihin asti”, Itämetsä muistelee.

Duran Duran oli ihmeellinen

Ystävykset olivat lapsina suuria Duran Duran -yhtyeen ihailijoita. Nyt vuosien jälkeen, he suunnittelivat matkaa yhtyeen konserttiin Helsingissä.

Porukka myöntää, että viime aikoina tuttua yhtyettä on tullut kuunneltua hieman vähemmän. Kun he huomasivat, että Suomessa järjestetään konsertti, kaikki halusivat kuitenkin heti mukaan.

”Duran teki hienoja musiikkivideoita, se oli spesiaalia lapsena”, Suomalainen kertoo.

”Planet Earth -kappaletta oli kiva soittaa nokkahuilulla”, Kuninkala täydentää.

Ruokaa ja nostalgisointia

Vaikka elämä on kuljettanut ympäri Suomea ja maailmaa, asuvat ystävykset tällä hetkellä kaikki Tampereella. Kaupungissa on kulttuuria, elämää, luontoa ja tärkeimmät ihmiset.

”Tampere on koti”, he tuumaavat.

Kaveriporukka järjestää tapaamisia vähintään neljä kertaa vuodessa. He nauttivat yhdessä hyvää ruokaa ja muistelevat 80-lukua Tesomalla. Vuoden kohokohta on kesän päätös Kuninkalan siirtolapuutarhamökillä.

Porukka on yhtä mieltä siitä, että ystävyyden merkitys on korostunut vuosien saatossa. Yhteisiä tapaamisia odotetaan innolla, eikä niitä peruta.

”Tunnemme toisemme läpikotaisin, ja yhteinen historia on se, mikä kantaa”, Kuninkala sanoo.

Kuninkalan mielestä porukan paras muisto on yhteinen kesätyö. Ystävykset lähtivät 15-vuotiaina Suonenjoelle mansikanpoimijoiksi, ja asuivat samassa mökissä. Kesä oli sateinen ja peseytyä täytyi kylmässä järvivedessä.

Työstä ei juurikaan tienattu, mutta yhteinen muisto on sitäkin arvokkaampi.

”Ystävät ovat elämän peruspilari. Vaikka muut asiat ympärillä muuttuvat, tämä porukka säilyy”, Itämetsä tiivistää.

Tiatoo

Ilmoita oma kaveriporukkasi

Ilmoita oma kaveriporukkasi mukaan Moron juttusarjaan.

Kerro meille, mikä teitä yhdistää ja miksi porukkanne on erityinen.

Ilmianna porukkasi sähköpostiin moro@aamulehti.fi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut