Sotkujen tuhrima näkyvä paikka kaunistettiin Tampereella – ”Toivottavasti tämä saa olla rauhassa”

Lasten maalauspäivänä tehtiin kaunista jälkeä pitkään parkkipaikan aitaan.

Katso alempaa ennen-kuva Särkänniemen parkkipaikan aidasta. Muutos parempaan on ilahduttavan suuri.

2.6. 12:00

Moro, Särkänniemi

Tampereen Särkänniemen parkkipaikalla Koiramäen nurkalla hyöri lauantaina iso lapsikatras katutaide­tapahtumassa, jossa porukalla maalattiin Särkänniemen aita komeaksi.

”Toivottavasti lasten maalaama aita säilyy ilman muiden maalaamia graffiteja, joita aidassa ennen oli paljon. Onhan se näkyvä paikka Paasikivenkadulle, josta kulkee paljon ihmisiä”, sanoo Särkänniemen Koiramäen eläinpuiston päällikkö Tiia Tuominen.

Maalaustempauksen toteutti lasten katutaiteessa aiemminkin usein kunnostautunut Sirkusrakkaus pumpum Särkänniemen tilauksesta ja maksamana. Tempauksessa maalattiin uusi ilme Koiramäen Onkiniemen parkkipaikan puoleiseen aitaan.

”Taiteilijat ja markkinointimme tekivät suunnitelmat ja lapsille sapluunat maalaista varten ja pohjamaalauksen.”

”Tykkään paljon”

Tuominen kertoo, että aita oli pitkään epäsiisti ja sotkettu maalauksin. Nyt lapset pääsivät maalaamaan aidan hienoksi.

Mitä pidät lopputuloksesta? ”Tykkään paljon, aita on huomattavasti paljon siistimpi ja tuo ohikulkijoillekin sitä iloa, mitä me Särkänniemessä haluamme tuoda.”

Ennen lasten maalauspäivää Särkänniemen parkkipaikan aita oli väsynyt näky sotkuineen.

Kalliit töhryt

Tussilla tai spray-maaleilla ympäri kaupunkia sotketut töhryt aiheuttavat Tampereellakin vuosittain ainakin noin 150 000 euron kulut, puhumattakaan valtakunnallisista luvuista.

Morossa kerrottiin vuonna 2020 Näsikallion alueen sotkuista. Pelkästään Näsikallion seudulla oli tuolloin yli 100 töhryä. Niiden poistamisen keskihinta oli 550 euroa eli noin 55 000 euroa.

Luvattomien graffitien kustannukset ovat huikeita. Esimerkiksi yksin VR käyttää jatkuvasti vuosittain yli 500 000 euroa graffitien poistamiseen ja lisäksi joka kolmas kertaa on vaunut maalattava uudelleen. VR on aiemmin arvioinut töhryistä aiheutuviksi kuluiksi pahimmillaan yli 1 100 000 euroa vuodessa.

Hienojakin graffiteja on, esimerkiksi Hiedanrannassa. Siellä on myös upeita seinämaalauksia valtavan suurista pienempiin. Niistä voisivat tusseilla ja sprayllä töhrijät ottaa oppia ja lopettaa julkisten tilojen sotkemisen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut