Asiantuntijat vastasivat tamperelaisten kysymyksiin Moron Kompostistudiossa – Katso koko lähetys tästä

Tallenne suorasta lähetyksestä on katsottavissa tässä jutussa.

Pirkanmaan Jätehuollon kuljetussuunnittelija Kari Uusitalo ja asiakasneuvoja Kaisa Katajisto (oik.) sekä jätehuoltopäällikkö Anu Toppila Tampereen kaupungilta saapuvat Kompostistudion suoraan lähetykseen torstaina.

31.5. 14:52 | Päivitetty 2.6. 20:36

Moro, Siperia

Torstaina tamperelaiset jäteasiantuntijat joutuivat Moron lukijoiden kysymysgrilliin ajankohtaisessa Kompostistudiossa. Lähetys alkoi kello 19 tässä jutussa.

Pyysimme etukäteen kaupunkilaisilta kompostointiin liittyviä kysymyksiä. Niitä tulikin mukavasti.

Studiossa olivat vastaamassa kysymyksiin Pirkanmaan Jätehuollon kuljetussuunnittelija Kari Uusitalo ja asiakasneuvoja Kaisa Katajisto sekä jätehuoltopäällikkö Anu Toppila Tampereen kaupungilta.

Katso tallenne lähetyksestä:

Kerroimme Morossa toukokuussa, että Tampereen jätehuolto on suuren muutoksen edessä ja se voi tuoda myös kompostitarkastajat kotien pihoille.

Iltapäivälehdet kohahduttivat keväällä kompostitarkastajilla, jotka jo aloittelevat töitä joissakin päin Suomea. Tämä on edessä myöhemmin myös Pirkanmaalla.

Tarkastajat liittyvät jätelain muutokseen, joka edellyttää biojätteen lajittelua tai kotikompostointia.

Pirkanmaan Jätehuollon viestintäpäällikkö Suvi Suomalainen selvitti Morossa, että pitääkö kaikkien todellakin aloittaa kompostoiminen Tampereella.

”Kaikkien ei tarvitse kompostoida, mutta kylläkin lajittelemaan biojätteet, mikäli asuu Tampereen kaupunkiseudun taajamassa. Lajitteluvelvoite koskee kaikkia vähintään 10 000 asukkaan taajamakiinteistöjä 1.9.2023 alkaen, siis myös omakotitaloja tai loma-asuntoja. Vaihtoehtoina ovat oma biojäteastia, naapureiden yhteinen kimppa tai asianmukainen kompostori.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut