Bussipysäkiltä löytyi kasa huumeruiskuja Haapalinnassa – ”Järkyttävä näky, ei voi tietää kenen käsiin ne kadulta joutuvat”

Ruiskut lojuivat Pispalan valtatien varrella linja-autopysäkin läheisyydessä. Vilkkaasti liikennöidyn tien varrella ruiskut olisivat voineet olla vaaraksi ohikulkijoille. Löytäjä keräsi ne pois rikkalapiota ja -harjaa apuna käyttäen.

Tällainen näky Moron lukijaa odotti linja-autopysäkillä.

2.6. 8:00

Moro, Haapalinna

Haapalinnan linja-autopysäkiltä löytyi perjantaina 20.5. kasa huumeruiskuja.

Moron lukija oli ohikulkumatkalla, kun hän huomasi Pispalan valtatien varrella sijaitsevan pysäkin välittömässä läheisyydessä roskakasan. Roskakasa osoittautui kymmeniksi käytetyiksi huumeruiskuiksi.

Moro ei julkaise lukijan nimeä asian arkaluontoisuuden vuoksi.

Lukijan mukaan ohi kulki ihmisiä, ja osa heistä pysähtyi katsomaan kadulla lojuvaa näkyä.

”Minulla oli kiire, mutta kun tajusin mistä oli kyse, ajattelin että ei niitä voi siihen kadulle jättää”, lukija kertoo.

Ruiskut löytyivät Haapalinnan linja-autopysäkiltä Pispalan valtatien varrelta.

Moron lukija keräsi ruiskut pois läheisestä kaupasta lainatulla rikkalapiolla.

Kertomansa mukaan lukijalla ei ollut mukana hanskoja tai muita apuvälineitä. Hän lainasi läheisestä ruokakaupasta rikkalapion ja harjan, joilla keräsi ruiskut turvallisesti pois kadulta.

Hämmennystä herätti erityisesti ruiskujen määrä.

”Kyllähän yksittäisiä ruiskuja silloin tällöin löytyy kaupungissa, mutta harvoin niitä on kasapäin yhdessä paikassa”, lukija ihmettelee.

”Olisiko mahdollisesti joku kaivanut repustaan bussikorttia, ja samalla tyhjentänyt repun sisällön maahan”.

Lukija kertoo, että ei ole aiemmin törmännyt vastaavaan näkyyn Haapalinnassa. Hänen kokemuksensa mukaan kaupunginosa on pääsääntöisesti rauhallinen.

Pysäkin ohi kulkee Moron lukijan mukaan paljon ihmisiä. Maassa lojuvat ruiskut olisivat voineet päätyä kenen tahansa käsiin.

Vaaraksi ohikulkijoille

Moron lukija on ammatiltaan lähihoitaja, ja työskentelee lasten parissa. Hänellä on myös itsellään lapsia. Ruiskut kadulla herättivät tämän vuoksi vahvoja tunteita.

”Näky järkytti, koska bussipysäkillä kulkee paljon ihmisiä ja myös lapsia. Ei voi tietää kenen käsiin ne voivat kadulta joutua”.

Lukijan kertoman mukaan linja-autopysäkiltä löytyneet neulat olivat peitetty tupeilla. Vääriin käsiin joutuessaan ne voivat kuitenkin olla vaarallisia.

”Ihmisten tulisi olla valppaina kaupungilla liikkuessaan. Vanhempien tulisi myös muistuttaa lapsia siitä, että kaduilta löytyneisiin neuloihin ei saa koskea”.

Lukijan mukaan on positiivista, että päihteiden käyttäjille jaetaan esimerkiksi puhtaita ruiskuja. Käyttäjien tulisi kuitenkin huolehtia siitä, että ne hävitetään asianmukaisesti.

”En voi tietää, kuinka ruiskut ovat maahan päätyneet. Toivoisin kuitenkin, ettei tällaista näkyä tulisi enää vastaan”, hän summaa.

Pysäkki sijaitsee Haapalinnassa.

Neulojen keräysastiat

Viheralueiden kunnossapidon työpäällikkö Teemu Kylmäkoski Tampereen kaupungilta kertoo, että käytetyt ruiskut tulisi hävittää niille varattuihin keräysastioihin. Astioita löytyy Tampereen keskustan alueelta parikymmentä.

Kylmäkosken mukaan ruiskuja kerätään eniten keskustan alueen yleisökäymälöiden keräysastioista.

”Ruiskut tulisi hävittää aina keräysastioihin, jotta ne eivät aiheuttaisi turvallisuusriskiä yleis- ja viheralueiden käyttäjille, työntekijöille ja eläimille”, Kylmäkoski painottaa.

Tiatoo

Älä koske paljain käsin

Moro selvitti, kuinka kadulta löydetty huumeruisku ja neula tulee hävittää.

Älä koske ruiskuun paljain käsin. Käytä suojahanskoja. Apuvälineenä voi käyttää myös vaikka nenäliinoja.

Laita ruisku suljettuun astiaan, kuten muovipulloon, josta se ei pääse pistämään läpi.

Vie ruisku ja neula apteekkiin, terveysasemalle tai niille varattuihin keräysastioihin Tampereen keskustassa.

Älä heitä ruiskua roskien sekaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut