Moron lukijat pääsivät testaamaan ensimmäisinä pian aukeavaa ravintolaa – Tarjolla mantuja ja kabulia

Etninen ravintola Afgan avaa ovensa Finlaysonilla kesäkuun alussa. Ravintolan valikoimaan kuuluu afganistanilaisia perinneruokia. Moron lukijat pääsivät testaamaan ruokalistan valikoimaa jo etukäteen.

Maisteluillalliselle Moron arvonnassa kutsun voittaneet Lauri ja Markku voisivat vierailla ravintolassa toistekin. He mainitsivat illan suosikkiruuakseen maustetun jauhelihakebabin ja valkoisen sahramilla maustetun riisin.

26.5. 17:00

Moro, Siperia

Aitoa afganistanilaista ruokaa tarjoileva ravintola Afgan aukeaa Finlaysonin Siperia-liikekeskuksessa. Ravintola järjesti maisteluillallisen kutsuvieraille sunnuntaina. Moro osallistui tilaisuuteen muutaman arvonnassa voittaneen lukijan kanssa.

Perustajat Rokai ja Shabana Noruzi toimivat ravintolan kokkeina. Heidän lisäkseen ravintolassa työskentelee myös muita perheen ja suvun jäseniä. Uuden ravintolakonseptin ohjaajana on toiminut kokki Santeri Vuosara.

Maisteluillallisella kokeiltiin tulevan ravintolan listalle valikoituja afganistanilaisia ruokia. Tarjolla oli niin arkisia ruoka-annoksia kuin perinteisesti juhlatilaisuuksissa valmistettuja herkkuja.

Kokeilussa oli muun muassa mantuja eli täytettyjä taikinanyyttejä liha- sekä kasvisversiona. Lisäksi illallisella pääsi maistamaan jauhelihakebabia ja ja sahramilla maustettua riisiä nimeltään kabuli.

Tarjolla oli myös kuivatuista hedelmistä ja pähkinöistä valmistettavaa uuden vuoden jälkiruokaa. Makean nälän tyydytti viimeisenä tarjoiltu kookoksella ja kardemummalla maustettu maitokiisseli.

Ravintola Afgan avaa ovensa kesäkuun alussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut