Oletko jo maistanut pistaasi-nutellaa – Sisilia saapui Tampereen Kauppahalliin, mutta vain hetkeksi

Pop up -kauppa Siciliano tarjoilee italialaista ruokaa kesäkuun loppuun asti.

Pop up -kauppa Sicilianon yrittäjät Vera Campione ja Antonio Lenzo esittelevät sisilialaisia tuotteitaan Tampereen Kauppahallissa.

18.5. 15:00

Moro, Kauppahalli

Pop up -kauppa Siciliano avasi ovensa Tampereen Kauppahallissa huhtikuun lopussa. Yrittäjäpariskunta Vera Campione ja Antonio Lenzo muuttivat Tampereelle uuden kaupan ja elämän toivossa.

”Halusin täyskäännöksen elämääni, ja päätin muuttaa Tampereelle. Antonio seurasi perässä”, Campione kertoo.

Campionen äiti on suomalainen, joten hän tuntee maan jo entuudestaan. Elämänmuutoksesta teki helpomman myös se, että Campionella oli jo ystäviä Tampereella.

Campionen mukaan Tampere oli sopiva paikka uudelle yritykselle, sillä kaupungista löytyy kaikki tarvittava. Sisilialaisiin tuotteisiin erikoistunutta myymälää kaupungissa ei kuitenkaan vielä ollut.

Uusi alku

Campione toimi yrittäjänä myös aikaisemmin kotikaupungissaan Cataniassa. Työ luomutuotekaupassa ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta.

”Elämä Sisiliassa oli pitkään vaikeaa. Nyt oli hyvä hetki aloittaa uusi elämä”, Campione toteaa.

Campione ja Lenzo ovat valikoineet kaupan tuotteet harkiten. Tarjolla on tyypillistä sisilialaista ruokaa, kuten artesaanipastaa, oliiviöljyä, pestoa ja kahvia. Tuotteet on valikoitu sisilialaisilta pientuottajilta ja perheyrityksiltä.

Antonio Lenzo valmistaa aitoa italialaista espressoa kahvikoneella Tampereen Kauppahallissa. Vera Campione seuraa työskentelyä taustalla.

Vera Campione tarjoilee espressoa perinteiden mukaan pienestä kupista. Taustalla Antonio Lenzo.

”Tavoitteena on ollut tuoda pieni pala Sisiliaa Tampereelle”, Campione iloitsee.

Pariskunta suhtautuu ruokaan intohimolla. Suosikkituotteekseen Campione mainitsee pistaasin makuisen nutellan, jota voi nauttia vaikka lettujen kanssa.

”Rakastamme ruoanlaittoa ja ruoka on meille elämäntapa”, pariskunta summaa.

Campione ja Lenzo ovat ihastuneet paitsi Suomen luontoon myös Tampereeseen ja Kauppahallin tunnelmaan. He toivovat voivansa jatkaa yrittäjinä kaupungissa myös pop up -kaupan sulkeutumisen jälkeen.

Pop up -kaupan valikoimaan kuuluu tyypillisiä sisilialaisia herkkuja, kuten oliiveja, artesaanipastaa ja kahvia. Kuvassa tiskin takana yrittäjät Vera Campione ja Antonio Lenzo.

Muutos kohti parempaa

Campione ja Lenzo ovat olleet parhaita ystäviä 14-vuotiaista lähtien. Nyt he myös työskentelevät yhdessä.

Pariskunnan mukaan yhteisen yrityksen perustaminen ei välttämättä onnistu kaikilta. He ovatkin ylpeitä siitä, että ovat pystyneet luoda jotakin uutta ja yhteistä Tampereelle.

”Jos jokin on vaikeaa, se on yleensä myös sen arvoista”, Campione toteaa.

Pop up -kauppa Siciliano sijaitsee Tampereen Kauppahallissa.

Campione ja Lenzo palvelevat asiakkaita tiistaista torstaihin kello 11-17. Perjantaisin kauppa on auki kello 10-17 ja lauantaisin kello 10-15.30.

Lue lisää: Tampereen kauppahalli totaali­remonttiin – kyseessä niin perusteellinen operaatio, että sitä suunnitellaan kolme vuotta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut