Joukkoliikenne teki karun ratkaisun bussipysäkillä Hervannassa – ”Asiakkailta on tullut paljon palautetta, että tehkää jotakin”

Duon bussipysäkiltä poistettiin kevättalvella penkki asiakkaiden valitettua häiriöistä.

Duon pysäkillä on vain tyhjä katos. Kesäksi penkki on tulossa takaisin.

23.5. 8:49

Moro, Hervanta

Hervannassa liikkuvat ovat saattaneet kiinnittää huomiota siihen, että Duon bussipysäkin katoksesta on kadonnut penkki. Kyseessä on pysäkki, joka sijaitsee kauppakeskuksen edessä Insinöörinkadun puolella.

Facebookissa leviää Tampereen joukkoliikenteen vastaus asukkaan antamaan palautteeseen penkin katoamisesta. Vastauksen mukaan penkki on viety pois tarkoituksella.

Onko näin, joukkoliikennelogistikko Juha Kortteus?

”Kyllä pitää paikkansa. Penkki on otettu sieltä vähäksi aikaa pois. Siitä on kohta aikaa parikin kuukautta, kun se vietiin.”

Miksi penkki on poistettu?

”Tilanne on ollut sellainen, että penkki vallataan ja siinä ryypiskellään. Asiakkailta on tullut paljon palautetta, että tehkää jotakin. Pysäkkikatoksen omistajan kanssa päädyimme siihen, että penkki poistetaan väliaikaisesti.”

Onko jotain muuta yritetty tehdä?

”Duon vartijat ja poliisi ovat ilmeisesti käyneet ajamassa heitä välillä pois, mutta penkille palataan aina takaisin saman tien.”

Onko mitään paikkaa, missä huonojalkaiset voivat tällä hetkellä istua odottamassa kyytiä?

”Tällä hetkellä ei ole.”

Koska penkki tulee takaisin?

”Tuomme penkin kesäksi takaisin. Haluamme, että penkki on etenkin vanhempien ihmisten käytössä, jotka sitä tarvitsevat. Katokseen ei ole tarkoitus ikään kuin majoittua.”

Tiedätkö, mihin penkin vallanneet ovat siirtyneet? Moron havaintojen mukaan vastaavaa toimintaa on ollut havaittavissa viime aikoina Duon takaoven tuntumassa sijaitsevassa katoksessa.

”En tiedä, mutta onhan se selvää, että johonkin he siirtyvät. Jos ongelma on siirtynyt sinne, täytyy miettiä, pitääkö sieltäkin ottaa penkki hetkeksi pois.”

Eikö ongelma palaa, kun penkki tai penkit tuodaan takaisin?

”Se vaara on olemassa. Sitten täytyy miettiä, mitä tehdään. Jos joku keksii ratkaisun, otamme sen vastaan mielellämme.”

Facebookin kommenteissa on ehdotettu, että rakennettaisiin erillisiä ”kaljoittelukatoksia”. Mitä siitä ajattelet?

”Ainakaan joukkoliikenne ei sellaisia tee. Bussien liikuttaminen ja pysäkki-infra on meidän toimintaa. Eri asia on, jos jokin muu taho kaupungilla päättää niitä tehdä.”

Onko penkkejä poistettu muualta Tampereelta?

Joskus Kalkussa Pitkäniemen kadulla oli sama ongelma. Sieltä poistettiin penkki. Sieltä ei ole kuulunut sen jälkeen mitään, vaikka penkki on kyllä viety takaisin.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut