Hyviä ravintolauutisia Finlaysonilta – Pian avattava Afgan käynnistää Siperia-kiinteistön uuden ravintolamaailman

Afganistanilaisen perheen buffet-ravintola palaa alkujuurille kesäkuun alussa.

Santeri Vuosara on ohjannut Shabana ja Rokai Noruzin Afgan-ravintolahanketta Finlaysonin Siperia-liikekeskuksessa.

3.5. 15:20

Moro, Siperia

Finlayson saa Tampereen ensimmäisen afganistanilaisen ravintolan.

Noruzin perhe pitää nykyisin liikekeskuksessa Fabric-lounasravintolaa, mutta se muuttuu toukokuun aikana täysin etniseksi ravintolaksi.

Päivisin on tarjolla afganistanilainen buffet-lounas ja iltaisin kohtuuhintaisia afganistanilaisia annoksia pöytiin tarjoiltuna.

Afgan on samalla ensimmäinen osa Finlaysonin suurta ravintolauudistusta.

Afganin kehitystyön takana on tamperelainen kokki ja konsultti Santeri Vuosara. Hän on ohjannut ravintolakonseptin uusimista.

”Olen samalla itse perehtynyt heidän ruokaperinteeseensä ja joka kerta ruokia maistaessani ole yllättynyt perinteisten annosten herkullisuudesta.”

Vuosara uskoo, että afganistanilainen ravintola otetaan Tampereella hyvin vastaan, sillä makumaailma on hyvin lähellä Intian ja Arabimaiden keittiöitä. Ruoka ei kuitenkaan ole aivan niin voimakkaasti maustettua.

”Tästä ei tule finedining-ravintolaa, vaan ruoka on tuoreista raaka-aineista tehty ja siinä on vahva käsityön leima.”

Mustaa hedelmäkastikkeella

Santeri Vuosara tunnetaan suurena mustanmakkaran ystävänä, sillä hän on kirjoittanut mustasta oman kirjan.

Tällainen on aidolla shis-kebabin paistoon tarkoitetulla grillillä valmistettu afganistanilainen kebab. Suomessa on nyt kaksi erikoisgrilliä, toinen Tampereella, toinen Helsingissä.

”Mustamakkara pääsee myös buffettiin afganistanilaisen mausteisen hedelmäkastikkeen kera. Lammas tulee pöytään ainakin Nakki-Hannun lammasmakkaran muodossa. Nakki-Hannuhan eli Hande Huhtinen piti Afganin tiloissa monien muistamaa Höyry-sporttipubia Finlaysonin avautumisen aikaan.”

Vuosara arvelee, että myyntihittejä ovat kebabit. Niillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä perinteisten pikaruokakebabien kanssa.

”Shis-kebab, naudan kokoliha-kebab, kana ja vegaaninen”, Vuosara luettelee.

Keittiöön on jo hankittu muun muassa Suomen toinen shis-kebabgrilli ja mantu-nyyttejä valmistava laite.

”Ilahduttavan monet ruokalajit ovat vegaanisia tai kasvisannoksia.”

Tuttu Tampereella

Keittiössä työskentelee 13 vuotta sitten Tampereelle muuttanut Rokai Noruzi. Hänen vaimonsa Shabana työskentelee myös keittiössä. Ravintolassa on viisi muuta työntekijää.

Ylikypsää lammasta ja porkkana-rusinapilahvia. Tämä on sopivasti maustettu ja makumaailma toimii yllättävästi.

Ennen Tampereelle tuloa ravintolan isäntä työskenteli 16 vuotta Afganistanissa isänsä kanssa ravintola-alalla. Tampereella on ollut kebab-pitserioissa Amurissa, Siivikkalassa ja Härmälässä.

Haluatko testaajaksi?

Afgan kutsuu Moro-lehden lukijoita harjoitusillalliselle sunnuntaina 22.5. Illan ohjelmassa on afganistanilaisten ruokien maistelua. Samalla kuullaan myös musiikkia ja tietoa maan kulttuurista.

Mukaan mahtuu viisi lukijaa.

Erilaiset nyytit ovat suosittuja alku- ja pääruokia muun muassa turkkilaisessa, Etelä-Kaukasian ja Balkanin, Keski-Aasian sekä Afganistan keittiöissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut