Pitäisikö Näsijärvessä oleva möykky räjäyttää? – Osallistu äänestykseen

Lapinniemen betoniarkku halutaan koristaa. Lapinniemi keräsi asukkailta viisi ehdotusta, joista nyt voi äänestää mieleistään.

Lapinniemiseuran puheenjohtaja Martti Santasalo (vas.) ja varapuheenjohtaja Topi Honkonen toteavat, että taustalla näkyvä iso betonimöykky kummastuttaa monia ja olisi siistittävä johonkin käyttöön.

11.5. 15:00

Moro, Lapinniemi

Lapinniemen tehtaaseen riippusillan kannattelemana kulkenut höyryputki purettiin jo vuonna 1987, mutta toinen betonijalusta on yhä paikallaan.

Lapinniemiseura on jo pitkään toivonut asuinalueen edustalla olevan möykyn kaunistamista.

”Onhan se kaikka muuta kuin kaunis”, toteavat Lapinniemiseuran puheenjohtaja Martti Santasalo ja varapuheenjohtaja Topi Honkonen.

Nyt seura ja Moro järjestävät äänestyksen, jossa valitaan lukijoiden mielestä mieluisin jatkosuunnitelma viidestä seuran keräämästä ideasta.

Kyse ei ole toteutussuunnitelmasta tai rakentamispäätöksestä, vaan lukijoiden mielipiteen kysymisestä.

Osallistu äänestykseen jutun lopussa olevalla lomakkeella. Äänestysaikaa on maanantaihin 16.5. kello 10:een saakka.

Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan kolmelle Moron kesähattu.

1960-luvulle ajoitetussa kuvassa höyryputki ja sen Lapinniemen puoleinen jalusta näkyvät selvästi. Vuonna 1959 valmistunut putki purettiin vuonna 1987.

Tältä vanha betonijalusta näyttää Lapinniemen suunnasta nähtynä. Vuonna 2015 Morossa kysyttiin, millainen patsas paikalle sopisi. Ehdotettiin muun muassa jääkiekkoa ja mailaa.

Näistä valitaan

Asukkaiden haaveissa on kävelysilta betonijalustan kautta keskustan suuntaan. Se ei toistaiseksi ole onnistunut sataman ja purjeveneiden takia.

Veneilyä haittaamattomia ehdotuksia on viisi:

1. Patsas, joka kunnioittaa tehtaan entisiä työntekijöitä.

”Puuvillatehtaassa tehtiin raskaissa oloissa pitkää päivää, työssä oli etupäässä naispuolisia työntekijöitä. Patsas olisi mallia Kultakutri.”

2. Iso infotaulu näyttämään joka suuntaan lämpötilaa, tuulen suuntaa ja voimakkuutta ja esimerkiksi varoituksia.

3. Vesisuihkuja, jotka valaistaisiin.

”Useita, 5–7, suihkuja ja juhlavalaisu- ja -musiikkimahdollisuus. Tamperelainen versio, mutta vähän Lahden vesiurkujen tapaan.”

4. Sopiva patsas Tampereen kaupungin varastoista.

5. Puretaan koko murikka.

”Se on varsinkin pohjois- ja länsituulilla on purjeveneliikennettä häiritsevä.”

Kuka maksaa?

Esitetyt ideat ovat hyvin eri hintaisia eikä niille ole laskettu mitään kustannusarviota. Yhteistä on kuitenkin se, että rahoitusta ei ole.

”Seuralle ei ole tällaisen toteuttamiseen taloudellisia resursseja”, Santalahti ja Honkonen sanovat.

He miettivät, että ehkä jokin yritys voisi lähteä sponsoroimaan hanketta.

Lapinniemiseura on vapaaehtoisvoimin pyörivä rekisteröity yhdistys, joka keskittyy asukkaiden edunvalvontaan ja yhteisölliseen toimintaan asukkaiden kesken.

”Paljon olemme esimerkiksi pitäneet kaupungin suuntaan yhteyttä alueen joukkoliikenteen järjestelyistä ja kevyen liikenteen reiteistä.”

Omien tapahtumien ja retkien lisäksi seuralaisille on neuvoteltu alennuksia esimerkiksi Lapinniemen kylpylään. Henkilöjäseniä on noin 150 ja lisäksi muun muassa Lapinniemen kylpylä ja jotakin taloyhtiöitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut