Pitkään kiinni ollut kahvilatila saa uuden yrittäjän Finlaysonin liikekeskuksessa Tampereella – ”Oikeastaan olemme erikoistunut leipomo”

Kaupungin tunnetuimpiin kahviloihin kuulunut Nostalgia suljettiin lopullisesti koronan ja omistajan menehtymisen myötä.

Iida Koskinen uskoo Finlaysonin alueen vetovoimaan. Syksyllä selviää, jatkaako gluteeniton leipomo pitempäänkin suljetun Nostalgian tiloissa.

28.4. 15:08

Moro, Siperia

Siperian liikekeskukseen Finlaysonin alueella avataan uusi kahvila tuttuihin tiloihin.

”Oikeastaan pyrimme ensisijaisesti olemaan gluteenittomiin tuotteisiin erikoistunut leipomo”, korostaa yrittäjä Iida Koskinen.

Koskinen on tuttu Siperia-liikekeskuksen café Katosta, jota hän pyörittää yhdessä Säde Tiirolan ja Veli-Matti Kolarin kanssa.

Uuden toimipisteen nimi on Mansen gluteeniton. Katto on myynyt gluteenittomia herkkuja samalla tuotenimellä.

Avataan tiistaina

Uusi kahvila saadaan nopeasti auki, sillä tilassa ovat jäljellä Nostalgia-kahvilasta tutut kalusteet, koneet ja uunit.

Asiakaspaikkoja on 80.

Lue lisää: Yksi Tampereen tunnetuimmista kahviloista lopetti toimintansa Finlaysonilla – Yrittäjä menehtyi eikä jatkajaa löytynyt

”Cafe Katolla on meneillään keittiöremontti ja sen vuoksi kaikki siellä myytävät tuotteet tulevat jatkossa täältä. Ratkaisu on väliaikainen ja päätämme syksyllä, jatkammeko Nostalgian tiloissa”, Koskinen selvittää.

Uudenlainen leipomo avataan tiistaina 3.5. Viralliset avajaiset pidetään toukokuun toisella viikolla.

Valot ovat jälleen syttyneet pitkään suljettuna olleen Nostalgia-kahvilan tiloihin.

Lounasta leipomo-kahvilaan ei tule tarjolle, mutta buffet-aamiainen katetaan tiistaista lauantaihin kello 7.30–10. Leipomo on avoinna kello 7.30-14.30. Sunnuntaina ja maanantaina se on suljettu.

”Aamiaispöytää Finlaysonin alueella ei vielä olekaan.”

Suolaista ja makeaa

Iida Koskinen on itse keliaakikko, joten hän tietää jauhottomuuden vaatimukset.

”Täällä ei käytetä lainkaan vehnäjauhoja, joten kaikkia tuotteitamme voi turvallisesti käyttää. Olemme tutkineet asiakaskyselyn avulla valikoimiin toivottuja tuotteita. Myyntiin tulee ihan tavallisia makeita ja suolaisia tuotteita.”

Finlaysonin etuna hän pitää erityisesti sitä, että erikoisleipomo avautuu keskelle ihmisten arkea. Vastaisuudessa gluteenittomat tuotteet on yhtä helppo napata mukaan kuin Lidlin paistopisteen herkut.

Kahvila Nostalgia ehti toimia Finlaysonilla peräti parikymmentä vuotta, kunnes vuokrasopimus irtisanottiin viime helmikuussa. Silloin jatkajaa ei löytynyt.

Vanha toimitila

Moro-lehti uutisoi helmikuussa, että Siperia-liikekeskuksessa toiminut Nostalgia-kahvila lopetti toimintansa eikä jatkajaa löytynyt. Se oli yksi kaupungin tunnetuimpia kahviloita.

Nostalgia oli yksi niistä Siperian yrityksistä, jotka aloittivat toimintansa Finlaysonin tehdasalueen avauduttua kaupunkilaisille vuonna 2001. Nostalgia olisi siis täyttänyt tänä keväänä 21 vuotta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut