Moron pääkirjoitus: Kaupunkipyörät ovat vain yhtä hyviä kuin sovelluksen toiminta

28.4. 9:00

Moro, Siperia

Tampereen kaupunkipyörien piti alun perin olevan sähköisiä. Sitten kilpailutuksessa ne vaihtuivat nykyisenlaisiin, joissa ei ole sähköistä avustusta. Harmi ainakin Pispalaan retkeä suunnittelevan kannalta. Kaiken lisäksi vuosi sitten pyörien saanti kaupunkiin viivästyi, joten kausi jäi pahasti torsoksi.

Tänä keväänä pyörät saatiin koko 700 ajokin kalustolla käyttöön jo huhtikuun puolivälissä. Käyttäjät ovat kiittäneet ja käyttöoikeuksia on ostettu jo parissa viikossa enemmän kuin koko viime kesänä yhteensä.

Pyöräasemia on myös levitetty järkevästi eri puolille kaupunkia. Tosin monissa paikoissa telineiden sijoittaminen kadulle ärsyttää asukkaita. Tätä ehkä kannattaa vielä miettiä.

Huolestuttavinta viestiä on tullut joiltakin pettyneiltä käyttäjiltä, joiden mukaan Tampereen kaupunkipyörien älypuhelimiin tehty sovellus ei olekaan toiminut.

Yksikin pettynyt on liikaa, mutta jos ongelma alkaa yleistyä, se karkottaa mahdollisia käyttäjiä jopa pysyvästi. Miksi vaivautua, kun koko homma on liian vaivalloista?

Kaupunki ja sovelluksen kehittäjät varmasti tekevät kaikkensa, että liioilta kupruilta vältytään. Kaupunkipyörät ovat uusi osa koko kaupungin joukkoliikennejärjestelmää ja järjestelmän keskeisen käyttäjälupauksen on oltava: helppoa, vaivatonta ja varmaa. Kun tämä toteutuu, moni kaupunkipyöriä ennen karsastanutkin uskaltanee tehdä ratkaisun – kokeilla ensimmäisen kerran.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut