Outoon paikkaan asennettu nopeusrajoituskyltti hämmentää Amurissa Tampereella – Asiantuntijan mukaan sijoituksessa ei ole ongelmaa

28.4. 16:00

Moro, ympäri kaupunkia

Moron liikennetohtori on liikenneopettaja Arto Grönroos. Hänelle voi lähettää liikennepulmia sähköpostilla osoitteeseen moro@aamulehti.fi.

Mukana pitää mieluusti olla valokuva ja tarkka paikkatieto. Usein liikennetohtori käy itse paikalla.

Lukija kysyy: Kortelahdenkadun ja Satakunnankadun risteykseen on ilmestynyt 30 ja 40 kilometrin rajoitukset. Onkohan 40:nen rajoitusmerkit ihan oikeassa paikassa Kortelahdenkadulla?

Toisella puolella katua on rajoitusmerkki 40 ja heti Satakunnankadun toisella puolella rajoitus on 30.

En ole nähnyt missään rajoitusmerkkejä näin, yleensä ne ovat olleet sen kadun puolella jota rajoitus koskee, ei ylittävällä tiellä.

Voisiko liikennetohtori käydä katsastamassa tilanteen omin silmin? Muutoinkin Kortelahdenkatu Satakunnankadulta Särkänniemeen päin ja päinvastoin on yleinen alueen kiihdytysrata päivin ja varsinkin öin. Nopeudet ovat luokkaa 50–70 kilometriä tunnissa. Mielenkiintoista nähdä miten uusiakaan rajoituksia noudatetaan.

Amurin Tiikeri

Liikennetohtori vastaa: Kortelahdenkadulla juuri ennen Satakunnankadun risteystä on 40 kilometrin aluerajoitus liikennemerkki sen takia, että kuljettajat tietävät jatkaessaan Satakunnankatua länteen tai itään päin nopeusrajoituksen.

Lukijan huomio siitä, että Kortelahdenkadulla nopeudet ovat suuria on totta. Kävin katsomassa paikan ja 30:nen aluerajoitus Kortelahdenkadulla kohti Särkänniemeä on aiheellinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut