Viime viikonlopun kalatapahtuman Tampereen Laukontorilla järjestivät torikauppiaat – Luopuiko Kalatalouskeskus markkinoista?

Viime vuonna Laukontorilla piti juhlia 30 vuoden taivalta, mutta korona vei nämäkin juhlat.

Sirpa Taavitsainen käänteli kalaa kojullaan Tampereen Laukontorin kalamarkkinoilla vuonna 2014.

29.4. 8:00

Moro, Laukontori

Laukontorilla järjestettiin viime viikonloppuna Tampereen torikauppiasyhdistyksen järjestämät kalapäivät.

Pirkanmaan kalatalouskeskus on jo vuosikymmeniä järjestänyt torilla kalamarkkinoita kahdesti vuodessa.

Kalatalousneuvoja Ismo Kolari, onko kalatalouskeskus luopunut perinteisten kalamarkkinoiden järjestämisestä?

”Teimme päätöksen vielä tämän kevään kalamarkkinoiden jättämisestä väliin maaliskuun alussa koronatilanteen heikentymisen ja siihen liittyvien kuolemantapausten rajun lisääntymisen takia.”

Milloin perinteiset Kalatalouskeskuksen kalamarkkinat Laukontorilla sitten järjestetään seuraavan kerran?

"Tampereen kalamarkkinat järjestetään seuraavan kerran ensi syksynä. Ajankohta on tuttuun tapaan syys-lokakuun vaihteessa eli perjantaista sunnuntaihin 30.9.–2.10.2022.”

”Sen verran korona on kuitenkin opettanut, että mitään ei voi kirkossa kuuluttaa. Tässä on nähty jo pari vuotta useita THL:n ilmoituksia, että korona näyttäisi olevan jo menossa ohi, kuten taas viime viikolla. Vaikka nyt raportointiin yli 50 000 tartuntaa, toivomme kaikki toki, että pian ja lopultakin ihan oikeasti ollaan menossa parempaan ja tulevat variantit tai muut asiat eivät ole syksyllä enää pahasti riesana.”

Muuttuuko kalamarkkinoiden järjestelyt jollakin tavalla vai onko periaate yhä sama kuin ennen eli tarjolla on kalatietoa ja herkullisia kalatuotteita?

”Kalamarkkinoita jatketaan perinteitä kunnioittaen. Meidän piti juhlistaa 30 vuoden taivalta viime vuonna, mutta juhlimme sitten 30+ taivalta ja kotimaista kalaa seuraavassa tapahtumassa, jossa on tarjolla monenlaisia kalaherkkuja, tietoja kaloista ja kalastuksesta, muuta ohjelmaa ja sitä oikeaa kalamarkkinatunnelmaa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut