Pontikka pääsee päärooliin uuden tamperelaisravintolan ruoka- ja juomalistalla – Paikka avautuu uuteen tilaan remontoidussa kauppakeskuksessa

Gastrobar Tisle houkuttelee myös lounaalla ja muilla erilaisilla tislatuilla juomilla.

Keittiömestari Jarmo Räisänen (vasemmalla), ravintolapäällikkö Johanna Graykowski ja pontikka-sommelier Sami Kulmala vastaavat toiminnasta.

19.4. 15:13 | Päivitetty 20.4. 12:00

Moro, Tullinaukio

Tampereelle avataan perjantaina uusi ravintola, jonka yhdessä pääroolissa on perinteinen korpikuusen kyynel eli pontikka. Ravintolan nimi on enteellisesti Gastrobar Tisle.

Myös toimitila on erikoinen, sillä ravintola avautuu entiseen vaateliikkeen tilaan Tullintorin kauppakeskukseen. Sisään pääsee sekä kauppakeskuksen puolelta että kadulta Pakkahuoneen vierestä. Satapaikkainen ravintola saa myös näyttävän kesäterassin.

Gastrobarin taustayhtiö Tullin ravintolat oy koostuu ravintola-alan kokeneista tekijöistä. Taustalta löytyvät viime vuonna yhteistyönsä aloittaneet Tullikamarin Pakkahuone & Klubi sekä Brocco Catering.

”Ajatus ravintolasta syntyi, kun halusimme Tullin alueelle yhteisen paikan Tullikamarin Pakkahuoneen & Klubin kanssa”, selvittää Janne Salonen Brocco Cateringista. Yhtiö vastaa Tullikamarin ruokatuotteista sekä artistien cateringeista Pakkahuoneella ja Klubilla.

”Uskoisin, että Suomen tulevassa ravintola­pääkaupungissa eli Tampereella tällainen uusi ja melko harvinainen ravintolatuote otetaan hyvin vastaan.”

Gastrobar Tisle avautuu aivan Tullintorin pääoven viereen.

Muiltakin tisleitä

Ravintolapäällikkö Johanna Graykowski korostaa, että pontikan lisäksi gastrobar tarjoaa lounaita ja pontikan ohella hyllyssä on monia muita tislattuja juomia, esimerkiksi viskejä ja giniä.

”Yritämme juurruttaa Tampereelle myös afterwork-kulttuuria eli houkutella työporukoita päivän päätteeksi.”

Päivällä Tisle tarjoaa lounasta lautasannoksina.

Amerikassa paikallinen pontikka eli moonshine on salakeiton keskipisteenä ja siitä kertovaa tv-sarjaa voi myös seurata Suomen televisiokanavilta.

Osallistu viikon verkkokysymyksen arvontaan klikkaamalla tästä.

Gastrobar Tisle

Osoite on Tullikatu 6 Tullintorin alueella.

Sisällä on sata asiakaspaikkaa.

Sisustuksen on suunnitellut Sari Sélin-Perrinin In design Sélin.

Sisäänkäynti kadulta tai Tullintorin kauppakeskuksesta.

Keittiöstä vastaa muun muassa kokkimaajoukkueesta tuttu keittiömestari Jarmo Räisänen.

Avajaiset on tarkoitus pitää perjantaina 22.4. kello 15 alkaen.

”Tislen seinälle on tarkoitus koota myös Suomen pontikkaperinteestä kertovaa aineistoa”, paljastaa pontikka-sommelieriksi ristitty Sami Kulmala.

Kulmalan mielessä pontikka on ollut hieman salaperäinen viina, jota aikoinaan ikämiehet keittivät syvällä metsän siimeksessä ja pitivät sen jälkeen hauskaa valmiin tuotteen kanssa. Nykyisin pontikka voi aivan laillisesti ostaa Alkosta.

Pontikan tekee Sipoossa toimivat Savon kyynel, jonka tuotantoa Kulmala tuunaa eli maustaa tamperelaiseen makuun.

Sami Kulmala testaa pontikan ja eri makuaineiden yhteensopivuutta.

”Tavoitteena on saada valmiiksi ainakin vajaa parikymmentä eri makua. Tälläkin hetkellä pontikka­kylvyssä eli pontikka­purnukoissa on maustumassa muun muassa raparperiä, omenaa, päärynää.”

Kulmala kehuu erityisesti purnukkaa, jossa on pontikan ohella päärynää, kiiviä ja mustapippuria. ”Tarkoituksena on saada makuja, joita voi käyttää esimerkiksi perinteisissä juomissa esimerkiksi votkan tai koskenkorvan sijasta.”

”Tietääkseni Tampereella on vain yksi ravintola, jonka valikoimissa on aiemmin ollut pontikkaa.”

Pontikkaa myös ruokalistalla

Keittiömestari Jarmo Räisänen on suunnitellut ruokalistaa, jossa on myös pontikkaa ainesosana käyttäviä annoksia.

Esimerkiksi hän mainitsee raparperileivoksen, jossa on pontikalla maustettua hilloa.

Tisle sijaitsee alueella, jossa ravintoloita on jo vieri vieressä ja lisää avataan lähiaikoina.

”Tullintorin tiloissa työskentelee satoja henkilöitä. Lisäksi tässä on ohikulkevaa liikennettä ja Tammelaan nouseva stadion on aika lähellä sekä myös Tampere-talo ja Nokia-areena.”

”Muista ravintoloista ei takuuvarmasti löydy myöskään meidän juomavalikoimaa,” korostaa Johanna Graykowski.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut