Kenties varastettu veneesi on täällä? Yli 70 venettä tulee huutokauppaan Tampereella

Tampereen kaupunki myy hylätyt ja paikkamaksujen rästien takia pois kerätyt veneet. Joku on joskus löytänyt listalta oman varastetun paattinsa.

Vuonna 2018 hylättyjen veneiden huutokauppa pidettiin paikan päällä Hiedanrannassa. Silloinkin oli myynnissä eniten soutuveneitä.

21.4. 12:00

Moro, Tampereen satamat

Toisen välinpitämättömyys tai epäonni on toisen onni. Tampereella tulee jälleen huutokauppaan hyviä soutuveneitä ja muitakin veneitä.

”Tarkoitus on 25. huhtikuuta alkavalla viikolla saada ensimmäinen erä veneitä myyntiin,” kertoo satamavastaava Tuomas Salovaara.

Huutokauppa netissä

Kaikki veneet ja telakointivälineet myydään nettihuutokaupassa, jonka osoite on kiertonet.fi.

”Kevään aikana myydään yli 70 venettä, joista pääosa on kapeaperäisiä soutuveneitä. Joukossa on myös tasaperäisiä soutuveneitä, jotka sopivat pienelle moottorille ja isompiakin veneitä.”

Ei viimeistä kertaa

Veneet ovat tällä hetkellä pinoissa kaupungin varastossa Hiedanrannassa, josta ostajien on ne myös noudettava.

Salovaara kertoo, että myös näyttö järjestetään jonakin päivänä lähiaikoina. Silloin tarjolla oleviin paatteihin voi tutustua tarkemmin ennen tarjouksen jättämistä.

”Toukokuun loppuun mennessä on tarkoitus, että on kaikki veneet myyty.”

Salovaara toteaa, että kevään satamiin suuntautuneen kävelykierroksen jälkeen näyttää vahvasti siltä, että tämä huutokauppa ei jää viimeiseksi hylättyjen veneiden myynniksi.

”Lisää veneitä on varmasti kesän aikana tulossa varastoon.”

Edellisen kerran Tampereen kaupunki piti venehuutokauppaa viime kesän lopulla. Satamavastaava Tuomas Salovaara toteaa, että sadoille löytöveneille ei ole varastotiloja, joten ne myydään nopeasti.

Paljon hylätään

Tampereen satamista, säilytysalueilta ja rantapaikoilta kertyy uskomattoman paljon aivan käyttökelpoisia mutta hylättyjä veneitä kaupungin myytäväksi.

Joko ne on hylätty kokonaan rannoille, tai paikkamaksut on jätetty maksamatta.

Viime heinäkuussa alkoi 200 veneen huutokauppa, joka jatkui pitkälle syksyyn. Silloin jo huudot hoidettiin netissä. Hinnat olivat keskimäärin 100–500 euroa.

Suurin osa ostettiin Pirkanmaalle, mutta kiinnostusta tuli myös ympäri Suomea, ja veneitä ostettiin esimerkiksi pääkaupunkiseudulle.

Vuonna 2018 Hiedanrannassa pidettiin paikalla huutokauppa, jossa oli myynnissä useita kymmeniä soutuveneitä ja myös esimerkiksi huonokuntoisia purjeveneitä.

Myös aiempina vuosina veneitä on myyty huutokaupalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut