Kalevauva.fi teki Tampereesta kertovan hittikappaleen, jossa todetaan: ”Tampere on paratiisi”

Nettikommenteista sanoitukset löytävä Kalevauva.fi teki kappaleen Tampereesta.

Kalevauva.fi on yhtä kuin Aapo Niininen ja Kimmo Numminen. Tampere-kappaleeseen kuuluvat myös rakkaat sanat: äite, moro, nääs, anskattoony ja rohee.

20.4. 19:00

Moro, Siperia

Pitkään on odotettu uutta laulua Tampereesta. Nyt vantaalainen Kalevauva.fi-trubaduuriyhtye on tehnyt kaupunkilaulun myös Tampereesta. Sanat sisältävät sekä ironiaa että asianmukaista hehkutusta.

Näinkin lauletaan: ”Tampere on paratiisi, Tampere on paratiisi.”

Maaliskuussa ilmestyi Kaupunki laulut vol. 1 -albumi. Tampereesta kertovan laulun nimi on ytimekkäästi Tampere. Kalevauvan muodostaa kaksikko Aapo Niininen ja Kimmo Numminen, joista jälkimmäinen kertoi Morolle Tampere-kappaleesta.

”Tampereesta oli pitkään toivottu kaupunkilaulua. Ensimmäisen kaupunkilaulun teimme keikkaa varten Jyväskylään vuonna 2017 ja vastaanotto oli siellä hurmioitunut. Sitten teimme lisää eri kaupungeista ja kaupunkilaulut ovatkin eniten meiltä toivottu konsepti.”

Lue lisää: ”Nyt ei enää tarvita seksiä, ainakaan vaimon mielestä” – Päätyikö juuri sinun verkkokommenttisi lauluun tai runokirjaan?

Tampereen kaupunkilaulun kaikki sanat ovat peräisin Vauva.fi -nettifoorumin keskusteluista. Sieltä Kalevauvan useimmat sanoitukset tulevat, mutta välillä muistakin nettikeskusteluista.

Tampere-kappaleen sanoitus on kokonaan Vauva.fi:stä. Tampereesta oli yllättävän paljon kirjoituksia hyvin spesifeistä aiheista. Siksi teimme kertosäkeenkin joka kerta erilaiseksi, koska halusimme mahdollisimman paljon aiheita mukaan.”

Mikä ihmeen Kalevauva.fi?

Duo nousi ilmiöksi, kun se alkoi tehdä kappaleita, joissa sanoitukset on otettu Vauva.fi -keskustelufoorumilta netistä.

Kaupunkilaulut ovat eniten toivottuja. Tampere-laulu on osa kaupunkilaulujen sarjaa.

Maaliskuussa ilmestyneellä Kaupunkilaulut Vol. 1 -albumilla ovat mukana Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu, Turku, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Kouvola ja 10 Seinäjoki.

Torikka auttoi

Vantaalaisen kaksikon oma suhde Tampereeseen perustuu vierailuihin ja keikkoihin, joilla ”on aina mahtava ja vastaanottavainen tunnelma”. Viimeksi he olivat keikalla 14. huhtikuuta, seuraavaa ei ole vielä tiedossa.

Mukana Tampere-kappaleessa on oopperalaulaja Waltteri Torikka. Tampereen Ikurissa kasvanut laulaja oli tärkeä apu sanoituksen hienosäädössä. ”Meillä oli tekstissä sana putu. Torikka totesi, ettei se ole kovassa käytössä. Laitoimme sitten tilalle rotvallin.”

Oopperalaulajan kykyjä hyödynnetään myös esimerkiksi kappaleen oopperamaisessa kohdassa.

Entä ne sanat?

Tampere-kappaleen sanat siis kehuvat ja myös antavat kritiikkiä kaupungille. Ihan nettikeskusteluiden kaavan mukaan. Tässä ote kohdasta, jossa myös viitataan Tampereella käynnissä olevaan pöhinään, jota ympäri Suomen kateellisina ihmetellään:

”Siellä on ratikka.

Elähtäneitä rokkareita tai junttihunkseja.

Kulttuuri on kaljateltta Keskustorilla.

Muu maa kun lässyttää niin Tampereella hakataan paalua ja kiskoa maahan.

(parhaat perseet Tamperee)

Tampere on paratiisi.”

Seuraavassa katkelmassa kerrataan vuosikymmenten satoa.

”Kaiken maailman brändikohuja ja Uros-livejä,

joita setämiehet fistbumpillaan kannustavat.

Ei oopperaa eikä mahdollisuutta uida alasti.

Täällä eletään edelleen Popeda-Kummeli-mustamakkara-elämää,

esim. Porissa junttius on aidompaa.

Mut en vain voi sille mitään, että Tampere on vienyt sydämeni ihan kokonaan.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut