”Päihtyneet asiakkaat jäivät usein vielä metelöimään ravintolan piha-alueelle” – Keskellä omakotialuetta toiminut paikka ei aukea

Pispalan asukkaat vastaavat Bistro Pihan meluasiassa. Vahvistettu musiikki levisi laajalle alueelle, bistro ei aukea tänä kesänä.

Vuona 2020 bistron pihaterassi näytti tältä. Asukkaat ja yrittäjä ovat eri mieltä musiikin vaikutuksista ja äänentoiston käytöstä.

13.4. 10:00

Moro, Ala-Pispala

Moron maaliskuussa julkaistu juttu Ala-Pispalassa toimivan Bistro Pihan tilanteesta sai alueen asukkaat toimittamaan Morolle kannanoton, jossa he korostavat asukkaiden kokeneen häiriötä muulloinkin kuin pispalalaisten muusikkojen kierrosten loppuhuipennusten aikaan.

”Todellisuudessa bistron järjestämissä keikoissa ja yksityistilaisuuksissa käytettiin äänentoistolaitteita ja joskus musiikki jatkui yli kello 22. Luvanmukaiset asiakasmäärät ylittyivät toistuvasti, valvontaa ei näyttänyt olevan ja päihtyneet asiakkaat jäivät usein vielä metelöimään ravintolan piha-alueelle ja kadulle sulkemisajan jälkeenkin”, asukkaiden kannanotossa todetaan.

Asukkaiden mukaan äänentoistolaittein vahvistettu musiikki ja juonnot kantautuivat voimakkaana ja häiritsevänä laajalle alueelle Ala-Pispalassa.

”Jos samat artistit tulisivat musisoimaan äänentoistolaittein kymmeniä kertoja kesässä oman pihan läheisyyteen, tyytyisikö kukaan hiljaa kohtaloonsa? Tällainen toiminta oli ravintolan luvan vastaista alun alkaenkin”, asukkaat toteavat.

Bistro ei aukea

Moron uutisessa kerrottiin, että bistro ei ole tänä kesänä lainkaan auki säännöllisesti. Syynä ovat pihassa esitetystä musiikista ja melusta tehdyt valitukset, ja aluehallintoviraston viime marraskuussa tekemä linjaus Pihan äänentoistosta.

”Avi määräsi, ettei pihassa saa esittää vahvistettua musiikkia. Se tarkoittaa myös sitä, että akustisen soittimen kanssa edes laulaja ei saa käyttää mikrofonia. Tämä linjaus vei pohjan pois kannattavalta liiketoiminnalta ja päätin, että toistaiseksi ravintolaa ei avata lainkaan yleisölle. Järjestän vain pienimuotoisia teemailtoja ja 20–30 hengen yksityistilaisuuksia, kuten syntymäpäiviä ja häitä”, totesi jutussa ravintoloitsija Tatu Nieminen.

Asukkaat muistuttavat, että ravintolalla on lupa ympäristölle häiriöttömälle ruokaravintolatoiminnalle, jossa on 10 paikkaa sisällä ja 14 paikkaa ulkona.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut