”Sydämellinen kiitos lahjoittajille.” Ukrainalaiset saavat oman apuhenkilön

Seurakuntien keräys on tuottanut niin paljon, että koordinaattorin etsintä alkoi maanantaina.

Myös presidentti Tarja Halonen osallistui Tuomiokirkossa Ukraina on My Mind -konserttiin.

12.4. 15:00

Moro, Näsilinnankatu

Tampereen ev. lut. seurakunnat palkkaa koordinaattorin ukrainalaisten tueksi. Oman apuhenkilön etsintään tarkoitetun keräyksen tuotto oli niin hyvä, että haku alkoi viime maanantaina.

Seurakunnat käynnisti maaliskuussa keräyksen koordinaattorin palkkaamiseksi. Keräys oli viime perjantaihin 8.4. mennessä tuottanut jo yhteensä 15 951 euroa. Moro-lehti oli keräyksen mediayhteistyökumppani.

Tavoite oli 20 000 euroa. Keräys jatkuu huhtikuun loppuun.

– Sydämellinen kiitos kaikille lahjoittajille ja keräykseen osallistuneille. Lahjallanne tuotte tulevaisuuden toivoa kotoaan paenneille perheille, lapsille ja äideille, sanoo Tampereen tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra, tuomiorovasti Olli Hallikainen.

Vaikka tavoiteltuun 20 000 euron keräyssummaan ei vielä perjantaina päästy, Olli Hallikaisen mukaan rekrytointiprosessi voitiin tämän tuloksen perusteella aloittaa. Koordinaattorin paikka pistettiin hakuun maanantaina 11.4.

Kitarasta hyvä hinta

Varoja koordinaattorin on kerätty Kotimaanapu.fi:ssä, mutta myös melko poikkeuksellisilla tavoilla, kuten huutokaupalla.

Perjantaina 8.4. Huuto.netissä päättyneessä huutokaupassa yhteissummaksi kertyi 4 041 euroa.

Suurimman summan, 3 000 euroa, keräsi vaaleanpunainen sähkökitara, jossa on kaikkiaan 38 artistin nimikirjoitukset. Voittohuudon teki tamperelainen ohjelmistotalo Bitwise.

Valokuvaaja Hannu Jukolan perheen nuorten käytössä ollut kitara oli kiertänyt Silta-lehden kuvauksissa kolmen vuoden ajan. Lehteen haastatellut muusikot ja laulajat olivat kirjoittaneet kitaraan nimikirjoituksensa hyväntekeväisyystarkoitusta varten.

Toiseksi suurimman potin keräsi Juice Leskisen omakätinen Oodi-runoteos. Sen huusi itselleen jyväskyläläinen yksityishenkilö 700 eurolla.

Keräys ukrainalaisten auttamiseksi Tampereella on avoinna Kotimaanapu.fi:ssä huhtikuun loppuun saakka.

1.4. Tuomiokirkon Ukraina on My Mind -konsertissa yleisö sai nauttia monipuolisesta ohjelmasta hyvän asian puolesta.

Paikka kiinnostaa

Kalevan kirkossa toimivan Marhaban-keskuksen toiminnanohjaaja Maria Haapavaara kertoo, että koordinaattorin työpaikasta kiinnostuneita oli jo ilmaantunut ennen kuin työpaikkaa oli laitettu hakuun.

– Käynnistimme nyt rekrytoinnin sillä ajatuksella, että koordinaattori voisi aloittaa tehtävässään toukokuussa. Olemme iloisia ja onnellisia, että tamperelaiset keräykseen osallistuneet mahdollistavat tämän, sanoo Haapavaara.

Ukrainan kieltä puhuvan koordinaattorin palkkaaminen on Haapavaaran mukaan tärkeää, koska näin voidaan parhaalla mahdollisella tavalla nopeuttaa ukrainalaisten kotoutumista ja auttaa viranomaisyhteistyössä.

– Koordinaattori myös yhdistää avunantajia ja avun saajia. Konkreettisesti ihan ensimmäinen tehtävä on selvittää, mitä tarpeita vastaanottokeskuksessa ja kotimajoituksessa olevilla ukrainalaisilla on, sanoo Haapavaara.

Taiteella paljon apua

Rahaa koordinaattorin palkkaamiseksi on kerätty myös muilla tavoilla.

Tampereen tuomiokirkossa järjestettiin 1.4. Ukraina on My Mind -konsertti, jossa tamperelaiset muusikot esiintyivät ukrainalaisten tukemiseksi. Konsertin yhteydessä kerättiin rahaa kahteen kohteeseen, sekä Kirkon Ulkomaanavulle että Tampereen seurakuntien Kotimaanavussa avattuun keräykseen.

Suuri yksittäinen lahjoitus saatiin tamperelaiselta taidemaalarilta Pentti Kokolta, joka myi Tampere-aiheista taidegrafiikkaansa keräyksen hyväksi. Lisäksi Kokko oli myös paikalla Ukraina on My Mind -konsertissa, missä hän myi postikortteja, joiden aiheena ovat tamperelaiset kirkot.

Pentti Kokko lahjoitti myyntituotot täysimääräisesti keräykseen. Summa oli 3 130 euroa.

Kokko jatkaa hyväntekeväisyysmyyntiään, sillä Pirkanmaan taidesuunnistuksen aikana 23.–24.4. kaikista Villa Tilkussa myydyistä taideteoksista Kokko antaa 20 prosenttia seurakunnan keräykseen. Myynnissä on myös Tampere-grafiikoita, jos niitä on silloin vielä jäljellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut