Pahuksen hyppyrimäki, se hämäsi useimpia Moron viirivisassa

Vanhojen matkailuviirien maailmassa pääset automatkailun kulta-aikoihin 1960- ja 1970-luvulla.

Tämä viiri on tosiaankin Lappeenrannan, vaikka moni erehtyi luulemaan Lahden viiriksi hyppyrimäen takia.

8.4. 15:00

Moro, reissussa

Moron viirivisan toisessa osassa pyrittiin tunnistamaan suomalaisten kaupunkien vanhoja matkailuviirejä, joista on nimi peitetty. Tehtävä osoittautui osittain kimurantiksi.

Viirit ovat peräisin tamperelaisen Jarkko Ahlstenin viirikokoelmasta, jossa on yli 60 matkailuviiriä 1960- ja 1970-luvulta. Viirejä ostettiin perheen automatkoilla, kun Ahlsten oli pieni.

Visan ensimmäisessä osassa 10. maaliskuuta Morossa koitettiin tunnistaa pirkanmaalaisia kuntia ja kohteita. Visan toinen osa julkaistiin Morossa 24. maaliskuuta.

Nimeltään peitetty Lappeenrannan viiri oli vaikea tunnistettava.

Pari hankalaa

Viirit tunnistettiin hyvin, mutta kaksi ole erityisen hankalaa.

Peräti 55 prosenttia vastaajista erehtyi luulemaan Lappeenrannan viiriä Lahden viiriksi. Selitys on yksinkertainen, sillä viirissä on kuvattu muun muassa iso hyppyrimäki. Oikein tunnisti 40 prosenttia vastaajista. 5 prosenttia valitsi kolmesta tarjotusta mahdollisuudesta Rovaniemen.

Tältä näyttää yksi visaviireistä nimi peitettynä.

Tältä se näyttää kokonaisena.

Muita viirejä hankalampi tunnistettava oli myös Rauman viiri. Liki kolmanneksen mielestä se oli Naantalin viiri. Oikein tiesi vajaat kaksi kolmasosaa vastaajista ja loput veikkasivat kolmatta tarjottua vaihtoehtoa eli Hämeenlinnaa veikkasi.

Visan palkinnot eli Pyynikin munkkikahvilan lahjakortit arvottiin kaikkien osallistujien kesken. Voittajia olivat Jyrki Lipponen, Mai-Stiina Lampinen ja Eila Halonen. Palkinnot on postitettu voittajille.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut