Rosson ikoninen raastepöytä luvattiin tuoda takaisin – testasimme, oliko takavuosien suosikki entiselläänTampereella hotelli Ilveksessä

Säilykepurkkimandariinit puuttuivat, mistä pahoitin mieleni. Nostalgiaa on kyllä ilma sakeana.

Tässä on juuri avatun hotelli Ilveksen versio uudelleen alkupalaksi tuodusta Rosson raastepöydästä.

26.4. 12:00

Moro, Ilveksen Rosso

Juuri remontin jälkeen avattu hotelli Ilves sävähdytti viime vuonna ravintolakansaa. Rosso-ravintola palaa kaupunkiin ja niin tekee ikoninen raastepöytäkin.

Nyt Ilves ja Rosso ovat avoinna. Moro-lehti kävi tarkistamassa, pitävätkö puheet alkuperäisen raastepöydän paluusta paikkansa.

Jokainen voi tuoreesta Rosson raastepöydän kuvasta päätellä, että onko se alkuperäisen kaltainen.

Isoissa kulhoissa oli vierailupäivänä kaaliraastetta, porkkanaraastetta ja ilmeisesti lantturaastetta. Lisäksi löyty kurkkuviipaleita sekä minitomaatteja. Alkupalaan sai lisää suutuntumaa suolapähkinöistä.

Lisäksi tarjolla oli ilmeisesti itse keittiössä pyöräytettyä leipää.

Vain kaksi elementtiä alkuperäisestä raastepöydästä puuttui, pakasteherneet ja säilykepurkkiin pakatut mandariinilohkot.

Herneiden vaihdon minitomaatteihin ja kurkkuun hyväksyin, mutta mandariinit toimisivat yhä alkupalan monipuolistajana.

Tampereella kaksi

1980-luvun puolessavälissä Rossoja oli kymmenkunta, ja vuonna 1997 yhteensä 46. Tampereella oli ainakin kaksi, toinen Koskipuistossa ja toinen Uimahallin majassa Pyynikillä.

Ilveksen Rosso

Missä sijaitsee: Remontoidun hotelli ilveksen alakerrassa.

Milloin on avoinna: Lounas kello 11–14. Alkaen 11.30 euroa.

Mikä yllätti: Sijainti Koskikeskukseessa, johon pääsee myös erillisestä ovesta.

Mikä ihmetytti: Lounaan pääruokana ollut lasagne, joka oli ilmeisesti sisälämpötilansa perusteella kylmäkaapista peräisin.

Ehdota ravintolaa: Mikä paikka pikatestiin seuraavaksi ja miksi? Lähetä vinkki sähköpostilla osoitteeseen moro@aamulehti.fi.

Historiatietojen mukaan Rosso-konseptin suunnitteli HOK:n palveluksessa ollut aviopari Aimo ja Maria Bonden, sanojensa mukaan ”käymättä kertaakaan Italiassa”.

Tavoitteena oli madaltaa suomalaisten kynnystä ravintolaruokailuun. 1970-luvun mittaan Suomessa yleistynyt pitsa otettiin rennon ravintolaruokailun päätuotteeksi, ja Rosso olikin ensimmäinen valtakunnallinen pitsaa tarjoava ketju.

Vuonna 1995 Rossoissa otettiin käyttöön raasteita ja patonkia alkupaloiksi tarjoava noutopöytä. Vuonna 2014 raastepöytä vaihtui italialaiseksi antipastopöydäksi.

Monet muistelevat yhä kaiholla Rosson raastepöytää ja sen vuoksi se varmaan onkin tuotu takaisin myös Tampereelle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut