Pentti Kokon Tampere-grafiikoilla oli hirmuinen kysyntä – Seurakuntien ukrainalaisten koordinaattorikeräykseen on tulossa tuhansia euroja

Kolmesta teoksesta otettiin jopa uusi painos, mutta nekin ovat nyt loppumassa.

Pentti Kokko antaa keräykseen korvauksetta ison määrän grafiikoitaan, Emmi Vuorinen vedosti uuden sarjan ja Tero Majara lahjoittaa osan kehystyksen hinnasta seurakuntien keräykseen,.

30.3. 17:00 | Päivitetty 1.4. 13:31

Moro, Hämeenpuisto

Taidemaalari Pentti Kokko tilittää Tampereen ev. lut. seurakuntien Ukraina-keräykseen tuhansia euroja.

Lopullinen summa ei vielä ole tarkasti tiedossa myynnin yhä jatkuessa, mutta joka tapauksessa se on iso.

Moro-lehti kertoi kaksi viikkoa sitten Kokon kampanjasta myydä kolmea Tamperetta esittävää grafiikkaa keräyksen hyväksi. Varastossa olevat vedokset loppuivat heti kampanjan julkistuksen jälkeen.

Lue lisää: Pentti Kokko myy taideteoksiaan Tampereelle tulleiden pakolaisten auttamiseksi

Kokko päätti etsiä kumppanin, joka lähtisi hyväntekeväisyyskampanjaan mukaan.

Grafiikat vedosti tunnettu tamperelainen kuvataiteilija ja taidegraafikko Emmi Vuorinen ja hän osallistui keräykseen vedostamalla korvauksetta toisen sarjan Kokon grafiikoista.

Myynnissä oli Pispalaa, Keskustoria ja Tammerkoskea esittävät grafiikat. Suosituin oli Pispalan maisema.

”Tuntuu siltä, että monet haluavat saada itselleen myös konkreettisen muiston tästä erikoisesta ajasta,” miettii Kokon aviopuoliso Sari Mäkinen.

Kehystäjät mukaan

Kokon ja Vuorisen lisäksi Kehyspalvelu Nyströmin yrittäjä Hannu Nyström ja Taideliike KUVAn yrittäjä Tero Majara lähtivät kampanjaan mukaan. He lahjoittavat osan Kokon töiden kehystyksen tuotosta samaan keräykseen.

Uuden vedossarjan töitä ei postiteta, vaan ne on mahdollista noutaa Villa Tilkusta Pirkanmaan Taidesuunnistuksen aikana 23. –24.4. tai Kehyspalvelu Nyströmin liikkeestä sekä Taideliike KUVAn myymälästä.

Kortitkin kysyttyjä

Tamperelaiset muusikot järjestävät Tuomiokirkossa hyväntekeväisyyskonsertin perjantaina.

Konsertin yhteydessä Pentti Kokko ja Sari Mäkinen myyvät A5-kokoisia Kokon tekemiä kortteja, joiden aiheina ovat tamperelaiset kirkot. Niitä on kovasti kysytty, mutta taiteilija päätti keskittää niiden myynnin vain konserttiin.

Lue lisää: Ukrainalaisia tulee vielä paljon lisää ja kaikki apu on tarpeen

Kolmen kortin nippu maksaa 10 euroa ja myös niiden tuotto ohjataan kokonaisuudessaan seurakuntien keräykseen. Kortit voi maksaa ainoastaan käteisellä.

Pirkanmaan Taidesuunnistuksen aikana 23.–24.4. kaikista Villa Tilkussa myydyistä taideteoksista Kokko antaa 20 prosenttia seurakunnan keräykseen. Myynnissä on myös Tampere-grafiikoita, jos niitä on silloin vielä jäljellä.

Voit osallistua Tampereen ev. lut. seurakuntien koordinaattorikeräykseen klikkaamalla tästä.

Pispala.

Keskustori.

Tammerkoski.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut