Pyynikillä ajetaan jälleen syyskuussa – samana päivänä järjestetään myös Moron peräkonttikirppis Tampereen Keskustorilla

Koronanruuhkan vuoksi samalle viikonlopulle tulee kaksi jopa kymmeniä tuhansia ihmisiä keräävää suurtapahtumaa.

Moron peräkonttikirppis on jo valtakunnallinen käsite. Seuraavan kerran Keskustori täyttyy tähän malliin sunnuntaina 11.9., mikäli koronatilanne sen sallii.

24.3. 13:56

Moro, Keskustori

Koronavuosien seuraus on, että tapahtumat ovat kasautuneet myös Tampereella ja ne voivat mennä kesällä ja syksyllä jopa päällekkäin.

Näin näyttää käyvän kahdelle Tampereen suurimmalle syystapahtumalle, joissa molemmissa Moro-lehti on näyttävästi mukana.

Moron Keskustorin peräkonttikirppis on ollut jo pitkään tauolla koronarajoitusten vuoksi. Näillä näkymin seuraava kirppis järjestetään sunnuntaina 11.9.2022.

Paikkana on tuttu Keskustori ja yhteistyökumppanina on Tampereen ev. lut. seurakunnat. Myyntipaikkojen jakamisesta saatu tuotto sekä Tapulikahvilan tulot ohjataan seurakuntien värävaraisille tarkoitetun Ruokapankin hyväksi.

Paikat arvotaan

Keskustorille mahtuu noin 500 autolla saapuvaa myyjää ja viereiseen kirjastotalon puistoon noin sata jalkaisin tai polkupyörällä tulevaa kauppiasta.

Myyntipaikkojen arvontaan voi ilmoittautua elokuussa Moro-lehden nettisivujen kautta.

Lukijat ovat jo ahkerasti tiedustelleen Moron toimitukselta seuraavan tapahtuman päivämäärää. Keväällä kirppistä ei voida järjestää, koska Tampereen kaupunki perustaa sinne kunnallisen kesäterassin jo toukokuussa.

Pyynikin ajojen muistoajot on järjestetty jo useasti ja radan varrelle kerääntyy jopa kymmeniä tuhansia katsojia.

Pyynikillä ajot

Pyynikillä järjestetään jälleen samana päivän Pyynikin ajojen muistoajot.

Viikonloppuna 10.–11.9. tulee kuluneeksi 90 vuotta ensimmäisistä Pyynikin ajoista.

Veteraanikilpapyörien piti kokoontua Pyynikillä jo vuosi sitten, mutta silloisen korona-tilanteen vuoksi järjestäjät vetivät käsijarrua aivan viime hetkillä.

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Reijo Hietanen kiteyttää, että syyskuussa tapahtuma on tiiviimpi kuin aikaisemmat ajot. Siten pyritään vähentämään ajokieltoja reitin varrella.

Moro-lehti on mukana Pyynikin ajojen järjestelyissä.

Arvomme myöhemmin kesällä Moro-lähdön kuljettajat eli ryhmä riittävän vanhoilla moottoripyörillä Pyynikille saapuvia kuljettajia pääsee kiertämään perinteisen kilparadan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut