Moron lukijakolumnistiksi valittiin nuori junan tuoma juristi Akaasta – ”Työstänikin löytyy aiheita”

Kaikkiaan hakemuksia tuli vajaa sata, ne kertoivat kirjoittajien selkeästä kahtia jakautumisesta.

Päivi Riutta liittyi Moron kolumnistien joukkoon ja vieraili studiolla henkilökuvassa.

18.3. 8:02

Moro, Siperia

Moron uudeksi lukijakolumnistiksi on valittu Akaasta junan tuoma juristi Päivi Riutta. Hänen hakemuksensa eli Moroon tarkoitettu kolumni julkaostiin Moron 17.3. lehdessä sivulla 2.

Vastaisuudessa hän kirjoittaa kolumnipaikalle säännöllisen epäsäännöllisesti.

Tampere on helmi

”Pidän Tamperetta sataprosenttisena helmenä ja haluan, että Tampere menestyy sen rakkaita kilpakumppaneita Helsinkiä ja Turkua paremmin.”

”Uutena kolumnistina haluaisin erityisesti tuoda esiin Tampereen positiivisia puolia ja kaikkia niitä mahdollisuuksia, joita Tampere tarjoaa, mutta jotka saattavat jäädä helposti varjoon. Työssäni esiin tulee toki paljon myös yhteiskunnallisia seikkoja, joista olisi myös hyvä ammentaa kolumninaiheita.”

”Olen 28-vuotias Akaasta junan tuomana saapunut Tampereelle opiskelemaan kauppatieteitä vuonna 2013. Välissä olen opiskellut myös oikeustiedettä Helsingissä ja tällä hetkellä työskentelenkin juristina Asianajotoimisto Suojanen & Alanen oy:llä.”

”Harrastan monipuolisesti erilaisia liikuntalajeja, mutta päälajini on salibandy SBS Tampissa Hervannan opiskelijajoukkueessa”, Päivi Riutta paljastaa.

Jako kahteen

Lukijakolumnistin tehtävään tuli kaikkiaan vajaa sata hakemusta. Hakutehtävänä oli kirjoittaa valmis kolumni jostakin itselle läheisestä aiheesta.

Hakijoilla oli yksi ominaisuus, joka erottautui monissa kolumneissa. Se oli suhtautuminen Tampereen kehitykseen.

Noin puolet hakijoista oli syntyperäisiä tamperelaisia. Pääsääntöisesti he suhtautuivat kielteisesti kaupungin kehitykseen eli muun muassa ratikkaan, Kanteen ja Näsijärven täyttämiseen kerrostaloja varten.

Toinen puoli oli elämänsä jossakin vaiheessa muuttanut Tampereelle ja heidän mielestään kaupungissa on meneillään ihan hirvittävä bössis ja Tampere on kiistatta koko Suomen paras paikka asua.

Hakijoissa korostuivat eläkkeellä olevat opettajat ja ylemmät toimihenkilöt sekä bussinkuljettajat.

Jako kahteen leiriin oli niin selvä, että poliittisten päättäjien ja pormestari Anna-Kaisa Ikosen olisi syytä olla hieman huolissaan ilmapiirin kehityksestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut