Kaupungin oli jo aikakin puuttua holtittomaan lautailuun

17.3. 9:00

Oletko ollut vaarassa jäädä potkulautailijan yliajamaksi Tampereella? Et ole ainoa. Laajan tutkimuksen mukaan vuokrattavat sähköpotkulaudat vaarantavat kaupunkilaisten mielestä turvallisuutta myös Tampereella.

Liikenneturvan kyselytutkimuksesta selviää, että iso osa suomalaisista on huolissaan sähköpotkulautojen vaikutuksista liikenteen turvallisuuteen.

Lue lisää: Tampere suunnittelee tiukkoja rajoituksia sähkö­potku­laudoille: Hämeen­kadulle tulossa matala nopeusrajoitus, areenan tuntumaan laaja pysäköinti­kielto

Peräti yli kolme viidestä eli 63 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että uudet kulkutavat kuten sähköpotkulaudat vaikeuttavat liikenteen ennakointia. Lisäksi lähes sama määrä vastaajia koki, että sähköpotkulautojen kaltaiset liikkumisvälineet tekevät kävelystä turvattomamman tuntuista.

On siis jo korkea aika, että myös Tampereen kaupunki puuttuu potkulautojen aiheuttamiin ongelmiin. Jokainen kaupungilla liikkunut tietää, että keskelle jalkakäytävää hylätyt laudat ja hurjaa vauhtia katuja kiitävät nuorisolaiset tekevät muiden liikkumisen keskustassa epämiellyttäväksi.

Sen vuoksi uudet rajoitukset ovat paikallaan. Erikoista on kuitenkin se, että yhden lautaoperaattorin pitää vaatia kaupungilta tiukempia sääntöjä.

Yhtiössä mahdollisesti aavistellaan, että jos yhteiseloa ei saada kohtuullisesti toimimaan, on edessä pian monien keskieurooppalaisten kaupunkien tie eli potkulautailun täydellinen kieltäminen tai toiminnan rajoittaminen niin, ettei se enää ole taloudellisesti kannattavaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut