Kun leivos ei ole sitä, miltä näyttää – Aprillileivosten mestari saatiin selville Ideaparkissa, katso tallenne tapahtumasta

Moro esitteli lähetyksessä kilpailun mielenkiintoisimmat herkut ja niiden tekijät.

Tämä näyttää paistetulta kananmunalta, mutta on myös malliesimerkki aprillileivoksesta. Näyttää joltakin muulta kuin todellisuudessa on.

11.3. 10:23 | Päivitetty 12.3. 19:35

Moro, Ideapark

Peräti 42 eri aprillileivosta osallistui parhaan herkun tittelin tavoitteluun. Finaali käytiin Ideaparkissa.

Moro-lehti lähetti kisan nettisivuillaan lauantaina. Suora lähetys on päättynyt. Tapahtuman voi nyt katsoa myös tallenteelta.

Kilpailun juonsi Anne Kukkohovi.

Aprillileivoskilpailun tavoitteena on tuoda huumoria harmaaseen arkeen. Kisassa etsittiin hauskaa ja oivaltavaa teemaan sopivaa leivosta. Kilpailu on avoinna kaikille jauhopeukaloille.

Idea aprillileivoksista tuli Tampereen seudun ammattiopisto Tredun kondiittori-leipurimestarilta Reijo Heinoselta.

”Noin 10 vuotta sitten tuli ensimmäisen kerran idea tällaisesta kilpailusta kollegan kanssa, eli kauan on hautunut. Tällaista ei ole kukaan tehnyt aikaisemmin”, Heinonen kertoo.

Katso tapahtuma tallenteelta:

Finaaliin 10 leivosta

Kilpailuun osallistuttiin laatimalla 20 kappaleen aprillileivoksen ohje. Leivoksesta on etukäteen lähetetty kuva sekä resepti kisajärjestäjille.

Loppukilpailuun valittiin 10 parasta leivosta. Kilpailijat tuovat 20 kappaleen leivosaihionsa mukanaan Ideaparkiin ja koristelevat ne paikan päällä. Tämän jälkeen leipomo- ja konditoria-alan ammattilaisista koostuva tuomaristo maistelee ja arvostelee leivokset.

Arvosteluperusteina ovat muun muassa leivosten maku sekä teemaan ja tuotantoon soveltuvuus.

Kaikki loppukilpailuun osallistuneet saavat raaka-ainetoimittajien tuotepaketit. Tämän lisäksi kilpailun kolme parasta palkitaan Ideaparkin lahjakorteilla, kunniakirjoilla ja mitaleilla. Voittajaleivos on mahdollista saada tuotantoon eri leipomoissa ympäri Suomen.

Kilpailun järjestää Tampereen seudun ammattiopisto Tredu. Kilpailun yhteistyökumppaneina ovat Ideapark Lempäälä, Moro-lehti, Mauste-Sallinen Oy, Condite Oy, Leipurin Oy ja Royal Bakery Oy.

Lauantain ohjelma

Kello 11 kilpailijat saapuvat paikalle.

Kello 12 kilpailu alkaa.

Kello 13.30 kilpailu päättyy.

Kello 14.15-14.30 tulosten julkistaminen.

Korjaus 14.3.2022 klo 12.17: Vaihdettu livelähetyksen tallenteen tilalle pidempi versio. Alkuperäisestä tallenteesta puuttui lähetyksen lopusta noin puoli tuntia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut