Abiturientit täyttävät Tampereen Hämeenpuiston torstaina 31. maaliskuuta – Tässä ovat tarkat ajo-ohjeet

Viime keväänä korona esti penkkariajelut ja tänä vuonnakin niitä jouduttiin lykkäämään. Perinteinen Moron julistekisan äänestys käynnistyy samana iltana.

Edellisen kerran Tampereella vietettiin penkkareita torstaina 6. helmikuuta vuonna 2020. Silloin penkkarirekat kiersivät Hämeenpuiston kahdesti

11.3. 11:30 | Päivitetty 16.3. 15:34

Moro, Hämeenpuisto

Nyt se on varmaa. Vihdoin voidaan Tampereella järjestää lukioiden penkkarit ja penkkariajelut. Päivämäärä on torstai 31. maaliskuuta.

”Penkkariajelu kiertää Hämeenpuistossa kello 13–14”, vahvistaa Tampereen vt. lukio-opetuksen johtaja Matti Hännikäinen.

Lukioissa ollaan ymmärrettävästi innoissaan tiedosta. Ajelulle on Hännikäisen mukaan tulossa iso joukko autoja.

”On tärkeää, että penkkariajelut pystytään järjestämään. Hetkikin on hyvä, sillä kevään ylioppilaskirjoituksetkin ovat silloin useimmilla ohi.”

Kevään kirjoitukset alkavat 15.3. ja loppuvat saamen kokeeseen 1.4. Viimeinen saamea yleisempi kirjoituspäivä on keskiviikko 30.3., jolloin on reaaliaineiden (psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia) koe.

Julistekisa tulee

Moron perinteinen penkkarijulistekisa järjestetään tietenkin myös tänä vuonna. Kouluille lähetetään tarkemmat ohjeet hyvissä ajoin ennen ajelua.

Moro kuvaa julisteet pääkirjasto Metson lähistöllä Hämeenpuiston puolelta, eli autoihin pitää laittaa kisajuliste Hämeenpuiston puolelle!

1. Kiinnittäkää äänestykseen haluamanne juliste kuorma-auton lavaan niin, että se näkyy Hämeenpuiston suuntaan eli ajosuunnassa auton vasemmalle sivustalle eli kuljettajan puoleiselle sivustalle.

2. Muistakaa maalata julisteeseen selkeästi koulun ja ryhmän nimi.

3. Moron kuvaaja on pääkirjasto Metson kohdalla, kuvat otetaan Metson suuntaan puiston puolelta.

4. Ajakaa kuvauspaikan ohi puiston vieressä menevää eli vasenta ajokaistaa hitaasti, sillä Metson puoleisella kaistalla saatatte jäädä linja-auton taakse.

5. Hidas vauhti Metson kohdalla on tarpeen, jotta Moron live-lähetyksen katsojat ehtivät kunnolla lukea julisteenne.

6. Moron penkkarijulisteäänestys avataan Moron netissä aamulehti.fi/moro illansuussa 31. maaliskuuta. Voittaja julkaistaan Morossa 7. huhtikuuta.

Vuoden 2020 penkkarijulistekisan voitti Sammon keskuslukion juliste, jossa oli tarkkaan mietitty lahjoituskohde.

Myös penkkariyleisön toivotaan hurraavan puistossa, kuten pääosa tekikin myös vuonna 2020, jolloin Tampereella päästiin edellisen kerran penkkariajeluille.

Julistekisan yleisöäänestys julistekuvineen avataan heti torstai-illan aikana Moron nettisivuilla aamulehti.fi/moro.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut