Moron liikennetohtori vastaa: Onko Hatanpään valtatiellä 50:n rajoitus?

5.3. 17:00

Moro, ympäri kaupunkia

Moron liikennetohtori on liikenneopettaja Arto Grönroos. Hänelle voi lähettää liikennepulmia sähköpostilla osoitteeseen moro@aamulehti.fi.

Mukana pitää mieluusti olla valokuva ja tarkka paikkatieto. Usein liikennetohtori käy itse paikalla.

Lukija kysyy: Hatanpään valtatietä keskustaan päin ajettaessa nopeusrajoitus muuttuu Tampereen valtatien risteyksessä oletettavasti 40 kilometriin tunnissa, kun se on merkitty myös kaupungin kotisivuilta löytyvään nopeusrajoitus karttaan.

Kovasti olen yrittänyt huomata liikennemerkin, jolla asia ilmoitetaan, mutta en mielestäni sitä löydä. Keskustasta päin tultaessa Vuolteenkadun risteyksessä puolestaan on 40 km/h aluenopeusrajoituskyltti, mutta vastaavasti en ole huomannut Tampereen valtatien risteyksessä merkkiä, jolla aiempi merkki kumottaisiin.

Onko niin, että jos merkkiä ei ole, niin keskustaan päin ajettaessa 50 km/h nopeusrajoitus pysyy Vuolteenkadun risteykseen saakka? Ja vastaavasti toisinpäin 40 km/h aluerajoitus jatkuu seuraavaan nopeusrajoituskylttiin asti?

Jimi

Liikennetohtori vastaa: Kävin katsomassa tuon paikan ja totesin, että Hatanpään valtatiellä on taajamarajoitus 50 ja tultaessa Vuolteenkadun risteykseen kohti keskustaa on nopeusrajoitus aluerajoitus 30. Vastaavasti Hatanpään valtatietä ajettaessa keskustan suunnasta Vuolteenkadun risteykseen siinä alkaa aluerajoitus 40. Muistan, että 40 aluerajoitus päättyi ennen Tampereen valtatien risteyksessä.

Nyt siellä merkkiä ei ollut eli 40 jatkuu Hatanpään valtatiellä Sarankulmankadun alkuun asti.

Jostain syystä 40 aluerajoitus päättyy -merkki on hävinnyt.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut