Nyt äänestetään Tampereen keskustan saukkoperheelle nimet: Ota kantaa, tuleeko niistä Anna-Kaisa, Sanna ja Ilmari

Moron lukijoiden suosituimmat nimiehdotukset on listattu, äänestä suosikkiasi ja voit voittaa lahjakortin.

Siinä he komeilevat Viinikanojalla, emo ja kaksi poikasta. Tampereen keskustan citysaukkoperheelle äänestetään nimet. Kuvaa on vaalennettu alkuperäisestä.

23.2. 18:00 | Päivitetty 24.2. 8:21

Moro, Viinikanoja

Viinikanojan alueella elävä city-saukkojen perhe innosti Moron lukijoita keksimään kivoja nimiä kolmikolle eli emolle ja kahdelle poikaselle.

Moron lukijat pääsevät nyt äänestämään, mitkä nimet saukoille annetaan. Nimiehdokkaat on valittu lukijoiden lähettämien yli 200 ehdotuksen joukosta, aina kolme kerrallaan yhdestä ja samasta ehdotuksesta.

Tässä ovat ehdokkaat.

1. Hulda, Huli, Vili

2. Aamu, Totti, Paavo

3. Aino, Salama, Tuomas

4. Anna-Kaisa, Sanna, Ilmari

5. Eevi, Lilli, Putti

6. Sylvi, Pate, Kale

7. Fratte, Kurre, Rontti

8. Hali, Huli, Vili

9. Helmi, Taika, Tuisku

10. Iines, Vihi, Näsi

11. Ipa, Tapsu, Tamu

12. Kerttu, Krista, Iivo

13. Lukko, Pyhä, Näsi

14. Lutra, Molskis, Loiskis

15. Minni, Monni, Manta

16. Sanna, Tuisku, Tyrsky

17. Siru, Kaneli, Pippuri

18. Sukkela, Vikkelä, Morjens

19. Tappara, Ilves, Koovee

20. Äitee, Iivo, Krista

Voit myös lähettää äänesi postilla, merkitse mukaan omat tietosi. Kirjeiden ja korttien pitää olla perillä tiistaina 1. maaliskuuta. Osoite on Aamulehti/Moro, PL 101, 33210 Tampere. Kuoreen tunnus ”Saukko”.

Vikkeliä otuksia

Saukkoperheen kuvasi muun muassa Kari Tuomiranta, Moni on nähnyt saukkoja Ratinan alueella. Kari Tuomiranta lähti kuvaamaan puolison nähtyä saukot hetkeä aiemmin.

”Kuvasin kolmea saukkoa, emo ja poikaset, Viinikanojassa liikenneympyrän kupeessa 17.12. 2021. Puolisoni kertoi kotiin tultuaan, että Viinikanojassa oli saukkoja. Kello oli jo yli puoli yksitoista illalla, otin kameran mukaan ja lähdin katselemaan ojan vartta liikenneympyrän itäpuolelta.”

Pian etsintä tuotti tulosta.

”Nokikananpuiston kohdalla vedestä erottui renkaita pimeässä ja otin käsivaralta ensimmäiset kuvat. Kuvissa erottui saukko, jota en kuitenkaan paljaalla silmällä erottanut vedestä. Seurasin tilannetta ja hetken päästä erotin saukkoja ojan rantapenkalla.”

Pimeässä vilkkaiden otusten erottaminen oli silmin haastavaa.

Lue lisää: Katso hassu video saukon aamuisesta puuhahetkestä Tampereen Ratinassa: ”Tammerkoskessa voi käydä jopa kaksi eri saukkoa”

”Kuvista sai laskettua saukot, mutta ne olivat turhan vikkeliä liikkeissään pitkille valotusajoille. Hetken kuluttua saukot uivat siltarumpuun ja minä otin muutaman juoksuaskeleen Bitwisen rakennuksen puolelle. Odotin pienen hetken ja saukot uivan näkyville sekä nousivat jään reunalle noin kymmen metrin päässä.”

Lue lisää: Voit tarkkailla, mutta anna saukkoperheen olla rauhassa

Lue lisää: Yllättävän keskustassa Tampereella elää city-saukkojen perhe – lukijoiden kuvat näyttävät eläinperheen puuhat

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut