Tamperelaiset eivät halunneet jättää vähävaraisia ruokapulaan – seurakuntien keräyksen tuotto ylitti tavoitteen kirkkaasti - Moro - Aamulehti

Tamperelaiset eivät halunneet jättää vähävaraisia ruokapulaan – seurakuntien keräyksen tuotto ylitti tavoitteen kirkkaasti

Huima summa takaa Ruokapankin asiakkaille kuivaruuat ja säilykepurkit loppuvuodeksi 2022.

Marja Palkonen ja Tommi Laine Tampereen ev. lut.seurakuntien ruokapankista kiittelevät tamperelaisia, jotka takasivat lahjoituksillaan kasseista pois jäävän EU-ruuan ostos vähävaraisille. Rahalla ostetaan vastaavia tuotteita kuin on kerätty Tommi Laineen eteen.

4.1. 8:12 | Päivitetty 4.1. 11:30

Moro, Nekala

Ruokakassi-keräyksen lahjoituksia kertyi 110 000 euroa

Tampereen ev- lut. seurakuntien järjestämän ja Moro-lehden tukeman Ruokakassi-keräyksen tuotto ylitti jälleen odotukset reilusti. Kymmenet tamperelaiset yritykset ja henkilölahjoittajat innostuivat hyvälle asialle ja keräyksen lopullinen tuotto oli 110 000 euroa.

Keräyksen tavoite, 90 000 euroa, ylittyi siis kirkkaasti. Kerätyllä summalla voidaan hankkia peräti 5 500 ruokakassia.

Lokakuussa alkanut keräys haluttiin järjestää, koska EU lopettaa ruoka-apunsa toistaiseksi. Jaettavia elintarvikkeita riittää enää helmikuun 2022 loppuun asti. Seuraava EU:n ruoka-apuohjelma on vasta tekeillä ja siksi ruoka-avun asiakkaat uhkaavat jäädä vaille kuivaruokia ja säilykkeitä.

EU-ruokien hyllyt ovat tyhjentyneet Nekalan ruokapankissa, mutta nyt Marja Palkonen voi ostaa tilalle ruoka-apua kaupasta.

Hätäapukeräyksen ansiosta ruoka-avun asiakkaille voidaan taata monipuolinen ruokakassi koko loppuvuoden ajaksi.

Keräyksen kummeina toimivat Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Ilmari Nurminen. Yhteistyökumppaneina keräyksessä olivat myös Tampereen Kauppakamari ja Pirkanmaan Yrittäjät.

Myös Nokia-areena liittyi mukaan kampanjaan ja avasi oman keräyksen Ruokapankin hyväksi. Keräys tuotti ruoka-avun hyväksi liki 3 000 euroa.

Korona on lisännyt ruoka-avun tarvetta

Koronan myötä ruoka-avun tarve on kaksinkertaistunut Tampereella. Erilaisia ruoka-avustuksia myönnettiin vuonna 2021 yli 200 000.

Ruoka-avun kasvanut tarve näkyi myös seurakuntien jakamien joulun ruokakassien määrässä. Ruokapankista toimitettiin tänä jouluna ruoka-avustuksia seurakuntiin jaettavaksi selvästi aiempaa enemmän. Tänä jouluna Ruokapankista lähti noin 2 100 ruoka-avustusta, kun viime vuonna määrä oli 1 400.

Elintarvikeavun koordinaattori Marja Palkonen on kiitollinen jokaiselle lahjoittajalle:

– Suuret kiitokset kaikille seurakuntien ruoka-avun keräyksiin varoja lahjoittaneille! Lahjoitusten ansiosta olemme pystyneet vastaamaan kasvaneeseen tarpeeseen, kiittelee Palkonen.

Ruoka-apua saadakseen ei tarvitse olla seurakunnan jäsen. Apua saa ottamalla yhteyttä oman asuinalueensa seurakunnan diakoniaan.

Tampereen Teatterin näyttelijät osallistuivat ruokakassikeräykseen lahjoittamalla perinteisen joulukonsertin tuoton ruuan hankkimiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut