Tampereen oma omenapuu Ahvenanmaalla tuotti mehua ja se lähetettiin pormestari Anna-Kaisa Ikoselle – Nyt kolmen litran erä arvotaan kaikkien kaupunkilaisten kesken - Moro - Aamulehti

Tampereen oma omenapuu Ahvenanmaalla tuotti mehua ja se lähetettiin pormestari Anna-Kaisa Ikoselle – Nyt kolmen litran erä arvotaan kaikkien kaupunkilaisten kesken

Kaikki voivat osallistua – mehutölkki toimitetaan perille vielä ennen joulua.

Anna Alm on kasvattanut ja puristanut Tampere-omenapuun omenat.

17.12.2021 10:01

Moro, Åland

Ahvenanmaalaisella omenatarhalla kasvaa omenapuu, jonka nimi on Tampere. Se on siis Tampereen kaupungin nimikkopuu.

Ahvenanmaan itsehallinnon 100-vuotisjuhlan kunniaksi ahvenanmaalaiset lahjoittivat jokaiselle Suomen kaupungille oman omenapuun. Tampereen puun sato on nyt korjattu ja siitä tehtiin tuorepuristettua omenamehua.

Tamperelaisille lahjoitettu nimikkopuu sijaitsee Tjudössä, Öfvergårdsin tilalla, jota pitää pariskunta Anna ja Jan Alm. Viljelijät kertovat, että satoa saatiin tänä vuonna hyvin.

– Lämpimän kesän ja alkusyksyn ansiosta sato valmistui ajoissa ja hedelmiä Tampere-puusta saatiin runsaasti, noin 10 kiloa, Anna Alm kertoo.

Öfvergårdsin maatila tunnetaan erityisesti laadukkaista omenamehuista, jotka ovat saaneet paikallisia ja kansainvälisiä palkintoja.

Tällaiselta näyttää erittäin harvinainen Tampere-mehu, joka arvotaan kaikkien kaupunkilaisten kesken.

Tampereen nimikkopuun omenoista valmistettua mehua on toimitettu ensimmäinen kolmen litran erä pormestari Anna-Kaisa Ikoselle. Kukin kaupunki saa päättää itse, mitä mehulla tekee.

Toinen erä mehusta luovutetaan pormestari Ikoselle Ahvenanmaan 100-vuotisjuhlien yhteydessä 9.6.2022.

– Ensimmäisestä omenamehuerästä kaupunki voi halutessaan järjestää vaikka arvonnan, vinkkaa Visit Ålandin myynti- ja projektipäällikkö Niko Micklin.

Anna-Kaisa Ikosen esikunta on luovuttanut ainutlaatuisen Tampere-mehupurkin Moro-lehden haltuun kaikkien kaupunkilaisten tavoiteltavaksi.

Arvontalomake sulkeutuu torstaina 23.12. kello 10, jonka jälkeen mehu arvotaan ja toimitetaan voittajalle. Juuri sopivasti odottamaan joulupöytää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut