Tampere-kalsareiden tarina on huikea menestyskertomus - Moro - Aamulehti

Tampere-kalsareiden tarina on huikea menestyskertomus

15.12.2021 16:00

Tampere-kalsareista ilmestyi jälleen uusi versio. Tällä kertaa mukana on ratikkareitti, Torni-hotelli ja Nokia-areena.

Kalsareita ei vielä voi ihan käyttää suunnistukseen keskustassa, mutta yhden asian nekin vahvistavat. Tampereen keskusta on siirtynyt rautatieaseman ympäristöön. Aikaisemmissa kalsariversioissa Tammerkoski virtasi sepaluksen tuntumassa, mutta nyt vuolaan veden kohdalla on jäähän putoava musta kiekko.

Tampere-kalsareista tuli myös aito vientituote, sillä peräti 15 muuta kuntaa tai kaupunkia tilasi Tampereelta omansa. Hieman noloa on se, että Tampereen kanssa kulttuuripääkaupunkihankkeesta kisanneet Savonlinna ja kisan voittanut Oulu eivät ole itse keksineet ainutlaatuista kaupunkimarkkinoinnin tuotetta, vaan ne tilasivat oman kalsariversionsa aikoinaan Tampereelta.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 10 vuotta kalsareiden synnytyksestä.

Koko projekti lähti käyntiin Moro-lehden aloitteesta. Ilman silloisen Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredean laatujohtajan Kari Saikkosen innostusta hanke olisi jäänyt lähtökuoppaan.

Suuri kiitos kuuluu tietysti Moro-lehden lukijoille, jotka tuottivat peräti 600 ehdotusta ja osasta valmistui jopa prototyyppi.

Jälkikäteen on mukava muistella myös päivää, jolloin kalsarit paljastettiin. Muutamana torstaiaamun tuntina kaikki Tampere-kalsarit myytiin loppuun ja siitä se menestystarina sitten alkoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut