Yksi eläinlaji kiinnosti ylivoimaisesti eniten Moron luontotohtorin juhlissa Vapriikissa – Salaperäinen luu oli hirven jalasta - Moro - Aamulehti

Yksi eläinlaji kiinnosti ylivoimaisesti eniten Moron luontotohtorin juhlissa Vapriikissa – Salaperäinen luu oli hirven jalasta

Lukijoiden luontokysymyksiin on Morossa vastattu jo kymmenen vuotta.

Moro luontotohtorin juhlavastaanotolla oli paljon nähtävää ja tutkittavaa.

15.12.2021 8:54 | Päivitetty 15.12.2021 10:06

Moro, Vapriikki

Moron luontotohtori Tomi Kumpulainen juhli kymmenvuotista tohtoriuraa Morossa juhlavastaanotolla museokeskus Vapriikissa lauantaina 11. joulukuuta.

Kumpulainen on Tampereen luonnontieteellisen museon museoamanuenssi.

”Päivä oli oikein mukava, ja kaikki sujui hienosti! – ihmiset olivat tosi tyytyväisiä, vaikka koko museokeskuksen mittakaavassa päivä ei ollut järin vilkas. Vapriikissa oli tietojeni mukaan 410 kävijää. Pidimme kirjaa luontotohtorin pisteellä käyneistä, kun ehdimme ja huomasimme, ja päädyimme noin sataan ihmiseen”, Kumpulainen kertoo.

Kumpulaisen mukaan kävijöitä oli jonkin verran enemmän, ehkä 120–130.

”Osa ihmisistä jäi laskematta, kun olimme kiinni asiakaspalvelussa. Luontokysymyksiä kertyi 28, joista ylivoimaisesti suurin osa, 20 kappaletta, koski hyönteisiä.”

Toiseksi eniten, 4 kappaletta, oli nisäkäskysymyksiä, varsinkin liito-orava kiinnosti kävijöitä.

”Mielenkiintoinen havainto oli muun muassa valokuva korvayökkö -lepakosta Keski-Suomesta.”

Moron luontotohtorin Tomi Kumpulaisen juhlavastaanotolla pohdittiin muun muassa 28:aa lukijoiden esittämää luontokysymystä.

Mikä se luu oli?

Luontotohtorin yleisökilpailuna oli suuren luun painon arvaaminen ja lajin määritys. Oikea vastaus oli: hirvi (hirven reisiluu) ja 1 090 grammaa.

”Yleisimmät vastaukset olivat hirvi ja karhu, mutta seitsemää muutakin lajia veikattiin.”

Lähimmäs oikeaa painoa veikkasivat painon Sami Saari ja Roope Pesonen. Heille on lähetetty lippupaketit Vapriikin helmikuussa avautuvaan Apinat – kädellisten tarina -näyttelyyn.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut