Kiinteistökaupat – Tampereen Satamakadun pikkutalolle löytyi ostaja - Moro - Aamulehti

Tampereen Satamakadun hurjaa kiinnostusta herättäneelle pikkutalolle löytyi ostaja – Tämä hänestä tiedetään

Kiinteistöä välittänyt Asuntopiste sai kymmeniä yhteydenottoja kiinnostuneilta.

Talo oli myynnissä 215 000 eurolla. Kauppahintaa ei paljasteta.

16.12.2021 11:00

Satamakadulla myyntiin tullut pikkuruinen omakotitalo löysi ostajan pikavauhtia. Kiinteistönvälittäjä Juha Salovaara Asuntopisteestä kertoo, että kaupanteosta sovittiin keskiviikkona 8. joulukuuta tarkalleen kello 11.40 aamupäivällä.

”Ostajan toteamus oli suoraan lainattuna, että ”aivan ihana”. Tuskin hän kauppaa harkitsi hetkeäkään asunnon nähtyään”, Salovaara sanoo.

Moro kertoi viime viikolla 25-neliömetrin kokoisesta omakotitalosta, joka oli tullut myyntiin Satamakatu 7:ssä. Ostaja kävi katsomassa taloa 3. joulukuuta ja teki tarjouksen 6. joulukuuta.

Lue lisää: Tampereella sovittiin kaupat huippuharvinaisuudesta: 25-neliöinen omakotitalo sijaitsee aivan kaupungin ydinkeskustassa

Asuntopiste sai kymmeniä yhteydenottoja ostajakandidaateilta. Paikan päällä asuntoa kävi katsomassa ”kourallinen”. Salovaara arvioi, että myynnissä apuna käytetty kolmiulotteinen virtuaalikuvamalli karsi pois ne, jotka olisivat käyneet näytössä pelkästään uteliaisuuttaan. Mallia oli katsottu peräti 12 400 kertaa.

Miehet eivät tunteilleet

Kaikki, jotka kävivät katsomassa taloa, jättivät tarjouksen. Olemuksesta näki, että talo oli mieleen.

”Jokainen paikan päällä käynyt halusi ostaa talon itselleen. Miehet paljastivat tunteitaan hieman vaisummin, eli yrittivät olla paljastamatta tunteitaan”, Salovaara kertoo.

Kiinteistönvälittäjä ja yrittäjä Juha Salovaara sanoo, että asunnoista tehdyt kolmiulotteiset mallit ovat viime vuosina auttaneet karsimaan näytöiltä sellaisia, jotka eivät ole ostoaikeissa.

Asunto on vuokralla, ja se piti ottaa huomioon näyttöjen järjestämisessä. Vuokralaisen ei tarvitse päästää katsojia kotiinsa useita kertoja päivässä, ei edes päivittäin.

”Emme päästäneet asuntoon ketään, joka ei olisi siitä oikeasti kiinnostunut ja jo tutustunut asuntoon virtuaalisesti, joten paikalla käynti ei tuonut kenellekään yllätyksiä. Ei tarvinnut turhia narinoita kuunnella.”

Pintaremonttia lienee tiedossa

Kauppahintaa Salovaara ei paljasta. Tarjouksia tuli sekä alle että yli pyyntihinnan, mikä oli hänen mukaansa odotettua.

”Toki myyjä ostajaa valitessaan huomioi usein muitakin asioita, kuin pelkän rahan. Omistaja valitsi tarjouksen tehneistä mielestään parhaan vaihtoehdon. Niinhän sen kuuluukin mennä, että omistaja valitsee, varsinkin, jos on valinnanvaraa.”

Ostajasta hän kertoo sen verran, että kyseessä on Tampereen naapurikunnassa asuva nainen. Salovaara arvioi, että asuntoon tullaan tekemään vähintäänkin pintaremonttia.

Taloa ei ole vielä tarkalleen ottaen vielä myyty, vaan kaupoista on vasta sovittu. Myyntipäiväksi on alustavasti sovittu 3. päivä tammikuuta.

”Kyllä tämä on ollut sellainen myytävä, että se tuskin jätti ketään kylmäksi. Taloon joko ihastui ikihyviksi, tai sitten ei ymmärrä lainkaan, kuka haluaa asua mökissä pihan perällä.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut