Nämä hulppeat maisemat ovat nyt kaikkien nähtävillä – Suomen korkeimmalla olevan tornitalon katolle Hervantaan tuli livekamera - Moro - Aamulehti

Nämä hulppeat maisemat ovat nyt kaikkien nähtävillä – Suomen korkeimmalla olevan tornitalon katolle Hervantaan tuli livekamera

Reaaliajassa päivittyvä panoraamakuva ilahduttaa niin luonto- ja ratikkabongareita kuin kiinteistönhuoltoakin.

Öisessä maisemassa hehkuvat keltaisena kaupungin valot. Livekamera tuottaa kuvaa ympäri vuorokauden.

15.12.2021 19:00

Moro, Hervanta

Jos olet aina haaveillut näkeväsi Tampereen yläilmoista, on siihen nyt hyvä tilaisuus. Korkean paikan kammokaan ei haittaa, sillä näitä maisemia pääsee katsomaan vaikka kotisohvalta.

Moro uutisoi alkusyksystä, että koko Suomen korkein tornitalo merenpinnasta mitattuna sijaitsee Tampereen Hervannassa. Lukonmäkeläinen Mikko Saari selvitti silloin, että Tieteenkadulla sijaitsevat tornitalot todella ovat Suomen korkeimmat asuinpaikat tornitaloissa.

Tieteenkadun kolmen talon kokonaisuudesta voiton vie Pirkka6, jonka asuntoja vuokraa Pirkan Opiskelija-asunnot Oy POAS. Nyt sen katolle on asennettu kattokamera, joka tuottaa näköalasta 360-livekuvaa ympäri vuorokauden.

Kamera päätettiin asennuttaa Pirkka6 katolle osin Moron jutun innoittamana. ”Halusimme lähteä kokeilemaan jotain uutta ja erilaista, mistä olisi muillekin hyötyä ja arvoa, kertoo POAS:n markkinoinnista vastaava Nelli Jokelainen.

Sumun valtaamassa kaupunkikuvassa täytyy keskittyä katselemaan maisemia lähempää.

Kaupungin kehitys kiinnostaa

Maisema muuttuu vuodenaikojen mukaan ja tarjoaa joka päivä jotain uutta. Lumi peitti kaupungin marraskuussa.

Livekuvassa aurinko laskostaa säteitään lumisen metsämaiseman ylle. Kaukana taivaanrannassa näkyy Näsinneula. Ratikankin voivat nopeimmat kuvasta bongata.

Kameran avulla voi nähdä kaupungin kehityksen ja vuodenaikojen vaihtelun. ”Yksi kysytyimpiä kohteita meiltä ovat erilaiset kaupunkinäkymät”, kertoo kameran asentaneen Flycam Oy:n toimitusjohtaja Mikko Syrjänen.

Aurinkoisesta kuvasta voi tarkkanäköinen bongata Näsinneulan.

Tornitaloihin asennettavien kameroiden käyttäjäkunta on yleensä monipuolinen ja syyt seurata kuvaa vaihtelevat käyttäjän mukaan. Yleisimmin kiinnostavat maisemat ja säätila. Yllättäviäkin käyttökohteita on. Kiinteistöhuollot seuraavat kameroista mm. kattojen lumitilannetta ja energiayhtiöidenkin tiedetään saavan niistä tietoa eri tarkoituksiin.

Pirkka6 kattokameran välittämää kuvaa käytiin ensimmäisen viikon aikana katsomassa 1 683 kertaa. Kokemuksen mukaan kävijämäärät nousevat vuoden mittaan, kun puskaradio tavoittaa kiinnostuneita katsojia, kertoo Syrjänen. Hervannan kattokameraa pääset katsomaan täältä.

Lue lisää: Keskustan Luminary ei olekaan Tampereen korkein asuinpaikka – merenpinnasta mitattuna koko Suomen korkein tornitalo sijaitsee yllättävässä kaupunginosassa

Oikaisu 17.12. klo 10.50: POAS on Pirkan opiskelija-asunnot Oy, ei Pirkan opiskelija-asuntosäätiö. Jutussa luki aiemmin, että kattokameran kuvaa oltiin käyty katsomassa marraskuun loppuun mennessä 1683 kertaa. Lukema on todellisuudessa ensimmäiseltä viikolta asennuksesta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut