Joulutori on kaupungin arvokkain tapahtumatuote - Moro - Aamulehti

Joulutori on kaupungin arvokkain tapahtumatuote

25.11. 9:00

Tietokirjailija Mikko Närhen tekemä Keskustorin Joulutori-kirja paljastaa ainakin kaksi asiaa Joulutorin historiasta.

Ensinnäkin: Siitä on tullut Tampereen kaupungin arvokkain tapahtuma-brändi. Joulu sinänsä herättää suurimmassa osassa kaupunkilaisia myönteisiä ajatuksia, mutta Keskustorin Joulutori on onnistunut luomaan henkilökohtaisen kontaktin suureen joukkoon tamperelaisia. Siitä todistavat kirjailijalle lähetetyt lukuisat tavallisten tamperelaisten kuvat ja kertomukset.

Se on arvokas asia. Jos asiakassuhde ei ole kunnossa, ei oikeastaan millään muullakaan ole niin väliä. Joulutorista puhutaan myönteisesti ympäri Suomea ja osalle kaupunkilaisista siitä on jo tullut joulun viettoon kuuluva perinne.

Samalla syntyy sukupolvia yhdistäviä kokemuksia, sillä ensimmäisten joulutorijoulujen lapsilla on pian omia lapsia.

Tänä vuonna joulutoreja on koronan vuoksi peruttu ympäri Eurooppaa. Tampereen Joulutorilla on otettu käyttöön koronapassit, joten aivan perustellusti voidaan nyt puhua myös Euroopan turvallisimmasta joulutorista.

Toiseksi: Tampereen ensimmäisen pormestarin Timo P. Niemisen Keskustorille ideoima joulutori perustettiin heti myös oikeaan paikkaan. Joulutorin pitää olla keskellä kylää ohi kulkevien ihmisten reitillä.

Hämeenpuistoon pystytetty tapahtuma ei olisi nähnyt viisivuotissyntymäpäiväänsä, vaikka puiden siimekseen ehkä olisikin saanut romanttisen joulutapahtuman.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut