Tampereen Keskustorin Joulutorilla pitää ravintolassa esittää koronapassi, ilman sitä pääsee sisään vain lyhyen aikaa arkipäivisin - Moro - Aamulehti

Tampereen Keskustorin Joulutorilla pitää ravintolassa esittää koronapassi, ilman sitä pääsee sisään vain lyhyen aikaa arkipäivisin

Viime joulun kokemusten perusteella Keskustorille tulee toinenkin erikoinen, läpinäkyvä glögin tarjoilupiste.

Satu Puurtinen, Rami Lehtinen ja takana paljon kysytty ravintolaiglu.

18.11. 11:00

Moro, Keskustori

Runsaan viikon kuluttua eli lauantaina 27. marraskuuta osittain avautuvan Keskustorin Joulutorin ravintolassa vaaditaan ison osan päivää koronapassi.

Torille nousee myös kaksi erikoista glögiravintolan tarjoilupistettä. Läpinäkyvällä iglulla on viime vuonna niin kova kysyntä, että täksi vuodeksi torille hankittiin toinen samanlainen.

Joulutorin tuottaja Rami Lehtinen ja ja glögiravintolan yrittäjä Satu Puurtinen vastasivat ravintoloita koskeviin oleellisiin kysymyksiin.

Miten koronapasseja vaaditaan?

”Glögiravintolaan pääsee kello 11–14 ilman passia ja silloin käytössä on 75 prosenttia paikoista. Arkisin kello 14 lähtien ja viikonloppuisin koko päivän glögiravintolassa pitää olla koronapassi. Munkkikahvilassa passi vaaditaan aina.”

”Päivällä vanhemmat ihmiset pääsevät siis joulupuurolle ilman passia, jos sellaisen hankkiminen on jostakin syystä vaikeaa.”

Viime vuonna ravintolaiglusta pystyi seuraamaan Joulutorin selfie-kuvien ottajia.

Millainen käyttöaste viime vuonna yhdellä iglulla keskimäärin oli?

”Iltaisin ja viikonloppuisin käyttöaste oli lähes 100 prosenttia, arkipäivisin löytyi tilaa myös satunnaisille kyselijöille.”

Montako ihmistä siihen mahtuu kerralla istumaan?

”Taiga-igluun mahtuu 10, Tuikku-iglussa on istuimia 6 ihmiselle. Iglut ovat ulkoisesti samankokoisia.”

Onko iglussa pöytiin tarjoilu vai pitääkö juomat noutaa itse tiskiltä? Onko igluissakin anniskeluoikeudet eli muun muassa Moro-klökiä?

”Kaikki juomat ja ruuat haetaan itse tiskiltä, anniskeluoikeus on myös igluissa. Moro-klöki onkin ollut erittäin suosittu iglujuoma!”

Miten iglun koronaturvallisuus taataan?

”Igluun pääsee vain yksi seurue kerrallaan. Pinnat desinfioidaan säännöllisesti.”

Viime vuonna iglu piti varata etukäteen. Miten toimitaan nyt kahden iglun kanssa?

”Samoin varaukset hoidetaan nytkin etukäteen osoitteessa info@tampereenjoulutori.fi. Jotain peruutuksia voi kysellä vielä tiskiltäkin.”

Millaisia seurueita iglu on kiinnostanut?

”Aivan kaikenlaisia; iglussa on vietetty valmistujaisia, syntymäpäiviä, yritysten pikkujouluja tai ihan vain hyvällä ystäväporukalla laatuaikaa.”

Vieläkö igluihin mahtuu seurueita vai joko ne on varattu täyteen?

”Varauksia on tullut jo paljon, viikonloput ovat erityisen kysyttyjä. Vielä ei varauskalenteri ole aivan täysi mutta varmaankin tätä vauhtia täyttyy kyllä ennen Joulutorin avausta!”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut