Tampereella on tuhansia melonnan harrastajia - Moro - Aamulehti

Tampereella on tuhansia melonnan harrastajia

18.11. 9:00

Tampereen kaupungin rakentamalle kanoottilaitureiden verkostolle tulee ensi kesänä paljon käyttäjiä, sillä melonnan harrastajia on lähiseudulla jopa tuhansia. Pelkästään Kaupinojalla kanootteja vuokraavan Tyllilän perheen yrityksellä on asiakasrekisterissä useita tuhansia melonnan harrastajia.

Omalla kanootilla liikkuvien määrää ei tiedä kukaan, sillä kanootteja ei tarvitse rekisteröidä, kuten isompia moottori- tai purjeveneitä.

Silloin joskus ennen kun kanootit olivat puuta ja miehet rautaa, oli kaupungin rannasta lähdettäessä ensimmäinen nuotiopaikka Peronsaaressa. Uutta laituriverkostoa suunniteltaessa on otettu huomioon, että melojien kunto ja taidot eivät välttämättä ole enää samalla tasolla kuin silloin ennen. Lähimpään nuotiopaikkaan onkin matkaa Kaupinojan kanoottivuokraamolta vain noin 200 metriä.

Laitureiden keskittäminen Näsijärven eteläosaan ja Pyhäjärven pohjoisosaan on siitä hyvä ratkaisu, että kaikilla tuulensuunnilla niistä löytyy mökkimelojalle sopiva ranta. Pispalanharju suojaa tarvittaessa molempia järviä.

Erityisen ekologista melonta ei kuitenkaan ole, sillä käytännössä oman kanootin omistajan on aina kuljettava omalla autolla veden ääreen. Kerrostaloissa on harvoin mahdollista säilyttää kanoottia muualla kuin auton katolla.

Rannoilla voisikin olla tarvetta turvallisille kanoottivajoille, jossa ilkivalta on kitketty mahdottomaksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut