Classicin pelaajat tekivät marraskuussa ilmastotekoja – Joulukuussa he auttavat vähävaraisia nuoria - Moro - Aamulehti

Classicin pelaajat tekivät marraskuussa ilmastotekoja – Joulukuussa he auttavat vähävaraisia nuoria

Liigapelaajat kunnostivat Lempäälän Birgitan polkua talkoohengessä osana pelaajien vastuullisuusprojektia.

Liigapelaajien vastuullisuusryhmälevitti Birgitan polun kunnostustalkoissa kuorikatetta alueille, missä polku on muuttunut retkeilijöiden kulutuksesta huonokuntoiseksi ja puiden juuria on esillä tai polku on mutainen. Urakkaan osallistuivat Nico Salo, Tuukka Salo, Konsta Tykkyläinen, Suvi Hämäläinen

24.11. 17:00

Moro, Lempäälä

Salibandyn liigajoukkue Classicin vastuullisuusryhmä kunnosti Lempäälässä sijaitsevaa suosittua Birgitan polkua torstaina 11. marraskuuta.

Kunnostustalkoot toteutettiin yhteistyössä Lempäälän kunnan kanssa.

Talkoissa levitettiin hakkeen ja kuorikatteen sekoitetta alueille, joissa polku oli muuttunut huonokuntoiseksi retkeilijöiden kulutuksesta. Lempäälän kunnan liikuntakoordinaattori Minttu Schöningin mukaan talkoot tulivat tarpeeseen.

– Polku on kovassa käytössä, ja se on mennyt mutaiseksi, jonka vuoksi maa saattaa paikoitellen pettää.

Hakkeen ja kuorikatteen sekoite päästää Schöningin mukaan kosteutta hyvin läpi, jonka ansiosta maaperä pysyy jatkossa hyvänä ja maasto aiempaa helppokulkuisempana. Myös polun liukkaus vähenee.

Talkoisiin osallistui Schöningin lisäksi Lempäälän kunnan tiedottaja Mirka Huhtala, sekä Classicin vastuullisuusryhmän neljä pelaajaa. Heistä kolme pelaavat miestenliigajoukkueessa ja yksi naistenliigajoukkueessa.

Vastuullisuusteoista esimerkkiä

Classicin pelaajien vastuullisuusprojektin tavoitteena on katsoa vastuullisuutta kuudesta eri näkökulmasta, sekä toteuttaa teemoihin liittyviä konkreettisia toimenpiteitä yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Projektin suunnittelu alkoi viime keväänä, ja teemoiksi valikoituivat lasten liikenneturvallisuus, ympäristö ja ilmasto, urheilun drop out -ilmiö, vähävaraisten lasten ja nuorten harrastaminen, yhdenvertaisuus sekä mielenterveys.

Marraskuun teemoina ovat ilmasto ja ympäristö. Lempäälän kunta innostui teemasta ja ehdotti vastuullisuusryhmälle Birgitan polun kunnostustalkoita.

Birgitan polun kunnostustalkoissa urakoivat Tuukka Salo Konsta Tykkyläinen, Suvi Hämäläinen

Talkoissa mukana ollut Classicin kenttäpelaaja Nico Salo toivoo, että liigapelaajat pystyisivät projektin kautta toimimaan konkreettisilla tavoilla yhteiskunnan hyväksi.

– Juniorit ottavat meistä paljon mallia, joten myös esimerkin näyttäminen on projektin yksi tärkeä ulottuvuus, Salo lisää.

Salo on mielissään siitä, että pääsee projektin kautta tekemään ilmastotekoja.

– Ilmasto on ahdistava aihe. Melkein päivittäin saa seurata huonoja uutisia ilmastoon liittyen. Projektin kautta pääsee auttamaan edes jollakin tavalla ja tekemään omaa osuuttaan ilmaston hyväksi, Salo sanoo.

Ryhmä siirtyy seuraavaan vastuullisuusteemaan joulukuussa, jolloin teemana on vähävaraisten lasten ja nuorten harrastaminen.

– Olemme saaneet hyviä ideoita, mitä voisimme tehdä. Keräämme muun muassa harrastusvälineitä ja joululahjoja vähävaraisille perheille, Salo kertoo ja lisää lopuista teemoista ja suunnitelmista tiedotettavan myöhemmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut