Moron liikennetohtori vastaa: Tekeekö maisemointikumpu kääntymisen Teiskontieltä Acutaan vaaralliseksi? - Moro - Aamulehti

Moron liikennetohtori vastaa: Tekeekö maisemointikumpu kääntymisen Teiskontieltä Acutaan vaaralliseksi?

12.11. 20:00

Moro, Kauppi

Moron liikennetohtori on liikenneopettaja Arto Grönroos. Hänelle voi lähettää liikennepulmia sähköpostilla osoitteeseen moro@aamulehti.fi. Mukana saa mieluusti olla valokuva ja tarkka paikkatieto. Usein liikennetohtori käy itse paikalla.

Lukija kysyy: Kysymys koskee Teiskontien suunnasta kääntymistä Acutaa kohti Ensitielle. Valoissa odotetaan tieristeyksessä. Oikealle kääntymisen jälkeen vastaan tulee raitiotie, enkä ole autolla liikkuessa huomannut tässä edes varoitusmerkkiä. Yleensä Acutaan mennessä on jokin tilanne päällä, joten todella outoa, että tässä risteyksessä ei ole valoja tai edes varoitusta. Yllätyin itse, kun Ensitiellä Kuntokadun suuntaan autoja oli pysähtyneenä ennen raitiotietä, mutta Kuntokadun suunnasta pääsi ajamaan. Onko tässä vaaranpaikka vai onko huoli turha?

Liikennetohtori vastaa: Kävin katsomassa tuon paikan ja tarkkana pitää olla, kun kääntyy Ensitielle. Siinä on heti edessä jalkakäytävä ja pyörätie sekä suojatie. Autolla käännyttäessä pitää tilannenopeuden olla todella pieni, jotta ehtii kaiken huomata. Tuulilasin takaa pitää katsoa vasemmalle ja oikealle ja arvioida raitiovaunun saapuminen. Oikealta puolelta saapuvan ratikan huomaa huonommin, sillä näköesteenä on melko korkea viherkumpu. Olisiko syytä madaltaa näköesteenä oleva viherkumpu, ettei vain sattuisi mitään?

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut