Areena auttaa Ruokapankin kautta tamperelaisia lapsiperheitä – yhteistyössä ovat mukana kaupunki ja seurakunnat - Moro - Aamulehti

Areena auttaa Ruokapankin kautta tamperelaisia lapsiperheitä – yhteistyössä ovat mukana kaupunki ja seurakunnat

Joulukuussa monitoimiareenalla järjestetään suuri vähävaraisille perheille tarkoitettu tapahtuma.

Myyntijohtaja Elina Tikkakoski ja digitaalisen liiketoiminnan päällikkö Jussi Maaniitty testaavat istuimia, joihin pääsee joulukuussa.

4.11. 11:00 | Päivitetty 11.11. 12:57

Moro, Areena

Tampereen Kannen areena järjestää yhdessä ev. lut. seurakuntien ja Tampereen kaupungin kanssa poikkeuksellisen tapahtuman lauantaina 18.12. Järjestelyissä on mukana myös suuri joukko areenan yhteistyökumppaneita.

”Tämä ilmaistapahtuma on tarkoitettu seurakuntien Ruokapankin lapsiperheasiakkaille ja kutsut lähetetään ruokakassien mukana,” selventää myyntijohtaja Elina Tikkakoski.

”Voisimme lähettää joulukortteja ja ostaa yhteistyökumppaneille suklaata. Niiden sijaan kannamme yhteiskuntavastuuta järjestämällä edes yhden jouluisen tapahtuman lapsiperheille, jotka ovat eniten kärsineet koronan-ajasta.”

Tapahtuman ohjelman rakentaminen on vasta alussa, mutta Tikkakosken mukaan kaikki areenan yhteistyökumppanit ovat lähdössä innolla mukaan järjestelyihin. Myös kiekkojoukkueet Ilves ja Tappara.

Ravintolakonserni Noholla on areenalla yhteensä 22 ravintolaa. Myös Noho osallistuu tapahtumapäivän järjestelyihin.

Tapahtumia riittää

Suunnitelma kuulostaa niin houkuttelevalta, että se voisi kiinnostaa myös muita lapsiperheitä kuin Ruokapankin asiakkaita. Mitä sanot heille?

”Alkuvuodesta järjestetään areenalla kaikille tamperelaisille avoimet ovet, jotta ihan jokainen pääsee tutustumaan kaupungin uuteen areenaan. Meillä on joulukuussa paljon muita tapahtumia, joihin voi ostaa lipun ja samalla tutustua areenaan. Yhteisenä kohtaamispaikkana aulatilat ovat avoinna myös tapahtumien ulkopuolella. ”

”Toivon, että myös muilta kaupunkilaisilta löytyy nyt joulumieltä, jotta kapasiteettia riittäisi heille, joille tapahtuma on suunnattu.”

Keräys yrityksille

Toinen osa yhteistyötä on rahankeräys, jolla areena kerää kohdennetusti varoja seurakuntien Ruokapankille.

”Koronan lisäksi EU-ruuan loppuminen uhkaa vähävaraisia tamperelaisia. Sen vuoksi haastammekin kaikki yhteistyökumppanimme ja myös muut pirkanmaalaiset yritykset auttamaan Ruokapankkia rahallisesti, jotta se selviää tilanteesta.”

Myyntijohtaja Elina Tikkakoski toivoo, että lapsiperheiden joulujuhlasta saadaan uusi Tampereella toistuva perinne.

Tikkakoski arvelee, että sosiaalisesti saavutettavasta lapsiperheiden joulujuhlasta syntyy areenan perinne, joka järjestetään joka vuosi Helsingin Hurstin joulun tapaan.

”Meillä on tätä varten oma sähköposti, jonka kautta yritykset voivat ottaa meihin yhteyttä. Osoite on yhdessahyvaa@areenatampere.fi.”

Rahaa ei tarvita

”Tässä tapahtumassa perheiden ei tarvitse miettiä, että onko rahaa pääsylippuihin, joulupuuroon ja ohjelman seuraamiseen. Kuitenkin on paljon perheitä, jotka elävät tukien varassa ja kuuluvat matalapalkkaisten joukkoon. Ei heillä ole mahdollista lähteä maksullisiin koko perheen tilaisuuksiin,” selventää pastori Merja Halivaara.

”On hienoa seurata, kuinka areenalla panostetaan tähän tapahtumaan ja on aidosti haluttu etsiä auttamisen keinoja.”

”Näin perheille voidaan tarjota tilaisuus saapua joulutapahtumaan ilman huolta, verottaako käynti ruokakauppakassaa.”

Seurakuntien ruoka-avun piirissä on tuhat lapsiperhettä.

Areenan tapahtumia

3.12.2021 Tampereen Kannen areenalla pelataan jääkiekon paikalliskamppailu Tappara–Ilves. Noho on kertonut ravintoloidensa aukeavan ottelussa.

4.12.2021 Paikallispelit jatkuvat Ilves–Tappara-ottelulla.

8.12.2021 Tappara–Saipa.

13.12.2021 Ilves–Kärpät. Sekä Ilves että Tappara pelaavat kotipelinsä Kannen areenalla, mutta tähän on poimittu vain ensimmäiset liigaottelut.

15.12.2021 Areenan avajaiset. Pääesiintyjänä Eppu Normaali yhdessä Santtu-Matias Rouvalin johtaman Tampere Filharmonian kanssa. Vierailevana pianistina lavalle nousee Iiro Rantala. Myös Kasinon avajaisia on suunniteltu avajaispäivälle. Lapland Hotelsin on kerrottu avautuvan avajaisviikolla.

16.12.2021 Popeda nousee areenan lavalle.

17.12.2021 Raskasta Joulua -kiertue esiintyy.

18.12.2021 Vähävaraisten lapsiperheiden joulutapahtuma.

29.12.2021 Nightwish konsertoi Kannen areenalla.

1.–3.1.2022 Lumikuningatar-jääshow.

27.1.2022 Andrea Bocellin konsertti.

18.2.2022 Iskelmä Gaala.

13.−29.5.2022 Jääkiekon MM-kisat.

19.6.2022 Evanescence konsertoi.

13.11.2022 Swedish House Mafian kiertue saapuu Kannen areenalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut