Kalaravintola avattiin Kaukajärvellä koronakriisin alkaessa – nyt teltan tilalle rakennettiin valtavalla parilalla varustettu kontti - Moro - Aamulehti

Kalaravintola avattiin Kaukajärvellä koronakriisin alkaessa – nyt teltan tilalle rakennettiin valtavalla parilalla varustettu kontti

Tarvittaessa uusi konttiravintola voidaan nostaa kuoma-auton kyytiin ja kuljettaa vaikka urheilutapahtumaan.

Tuula Syväniemi kävi ostamassa Kaukajärven uuden Kalakontin myyjältä Sirkka Väkiparralta kassillisen kalaruokaa.

4.11. 12:00

Moro, Kaukajärvi

Kaukajärven K-Raudan pihassa on jo 1,5 vuotta toiminut kalaravintola, mutta kokkausteltta vaihtui viime viikolla uudenlaiseen kokkauskonttiin.

Se on sisustettu Tampereella ja on tiettävästi ensimmäinen ruuan valmistukseen tarkoitettu kontti Tampereella.

”Kahviloita toimii kyllä konteissa. Tämän Kalakontin erikoisuus on siinä, että se voidaan tarvittaessa kuljettaa helposti kuorma-autolla esimerkiksi urheilutapahtumaan tai jonkin yrityksen tilaisuuteen”, selventää Jussi Lintula Kauppahallin kotiruuasta.

Tämä on melko tyypillinen annos, näyttää Jussi Lintula.

”Projekti oli iso, mutta nyt lopputulos kiinnostaa myös kontin valmistanutta yhtiötä”, Lintula tietää.

Tuttu firma

Lintulan yritys pyöritti viime kesänä Näsijärven rannassa olevaa Uittotunnelin kahvilaa. Firman liikevaihdosta tulee 60 prosenttia erilaisista catering-tapahtumista ja 40 prosenttia muusta toiminnasta.

Erilaisten tilaustapahtumien vuoksi Kalakontti saattaa poistua nopealla aikataululla Kaukajärveltä, mutta palata myös yhtä vikkelästi takaisin.

Epilässä tehty

”Koronan alettua tilaisuudet ja tapahtumat loppuivat kokonaan, jolloin perustimme Kaukajärvelle tämän kalaan erikoistuneen katuravintolan. Nyt on mennyt jo 1,5 vuotta ja jatkamme täällä toimintaa.”

Lohisoppaa myydään myös litrakaupalla.

Tyhjän kontin toimitti Konttikeidas. Se sisustettiin Epilässä.

Työn teki Epilän peltiseppänä tunnettu Kari Kaski, joka on keskittynyt kontin kaltaisiin erikoistöihin.

Hän on tehnyt myös erikoisia grillejä ja savustusuuneja kierrätykseen joutuneista vesisäiliöitä.

Kalaravintolan omistaa Kauppahallin kotiruoka oy.

Kaski teki myös hyllyt ja suljettavat ikkunaluukut, jotka nostetaan ylös myynnin alkaessa.

Valtava parila

”Kalakokin käytössä on 2,5 metriä pitkä parila, jossa voi paistaa samaan aikaan vihanneksia, perunoita sekä muikkuja ja muuta kalaa. Parilan pinta-ala on peräti noin kaksi neliötä.”

”Kokin kannalta kontti on iso parannut telttaan verrattuna, sillä talvisin kalaruokia valmistetaan jopa 25 asteen pakkasessa.”

Kontin ulkopuolella isossa kenttäkeittiössä valmistetaan lohikeittoa ja savustusuunissa tehdään lämminsavukalaa.

Kalaruokakontin tunnistaa tavarakontiksi, vaikka se onkin saanut isot ikkunat kylkeen ja päätyyn.

Kalakontti toimii Kaukajärvellä perjantaisin ja lauantaisin. Muina päivinä se saattaa olla jossakin muualla, mikäli siihen on tarvetta.

Kaukajärvellä suosituin kalatuote on lohikeitto ja savustettu lohi kakkosena.

Joulun alla Lintula aikoo järjestää erityisen joulutapahtuman, jolloin kontti laajenee isoksi ravintolateltaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut