Kaatopaikkoja ja komposteja oli ennen ympäri Tamperetta - Moro - Aamulehti

Kaatopaikkoja ja komposteja oli ennen ympäri Tamperetta

3.11. 10:00

Viime viikon Moron uutinen ympäri kaupunkia sijainneista virallisista ja epävirallisista kaatopaikoista ihmetytti kovin kaupunkilaisia.

Juttu muistutti hyvin siitä, että tehokkaasti järjestetty jätehuolto ei itse asiassa ole kovinkaan vanha keksintö Tampereella. Vielä noin parikymmentä vuotta sitten kaatopaikkoja oli muuallakin kuin Tarastenjärvellä ja Koukkujärvellä.

Saimme myös vinkkejä kaatopaikoista, jotka puuttuivat jutusta. Esimerkiksi Hervannassa Näyttelijänkadun tuntumassa oli sellainen. Myös erilaisia puutarhajätteistä koostuvia tunkioita löytyi vähän joka kaupunginosasta, mutta ne taisivat olla lähempänä maatuvaa kompostia.

Saimme myös yhteydenoton henkilöltä, joka aikoinaan on käynyt hävittämässä kuorma-autoja Nekalan kaatopaikalle.

Hänen kertomansa mukaan romuttamo ei huolinut autoja, joten ne tuupattiin öljyineen päivineen kaatopaikan rinteeseen. Viime vuosituhannen jätepolitiikan muistaville tämä ei ole mikään uutinen. Kaatopaikoilla näkyi silloin muun muassa autonraatoja, joita ei silloin osattu kierrättää nykymallin mukaan.

Herää pakosta kysymys, että pitäisikö kaikki vanhat kaatopaikkatontit tutkia ja tarvittaessa kaivaa romut öljyineen esiin asiallisesti kierrätettäväksi.

Eri asia sitten on, kuka tämän siivoamisen maksaisi. Raivauslasku ja jälleenrakennus olisivat hirveän kallis urakka.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut