Parkkiautomaattien toiminta muuttuu Tampereen kaduilla – uudistus ei koske vanhan mallisia laitteita - Moro - Aamulehti

Parkkiautomaattien toiminta muuttuu Tampereen kaduilla – uudistus ei koske vanhan mallisia laitteita

Muutos alkoi viime viikolla kosketusnäytöllisistä automaateista. Jatkossa rekisterinumero riittää.

Toiminnan muutos koskee näitä parkkiautomaatteja, jotka kysyvät auton rekisteritunnusta maksun yhteydessä.

28.10. 8:00

Moro, kadulla

Paperinen pysäköintilipuke ei enää jatkossa tulostu automaattisesti kaikista Tampereen katupysäköinnin kosketusnäytöllä varustetuissa pysäköintiautomaateissa.

Lipukkeen saa kuitenkin halutessaan edelleen tulostettua itselleen erillisellä painikkeella.

Muutos koskee noin 70:ää Citea Touch -merkkistä mittaria. Automaattien muutostyöt alkavat tällä viikolla. Urakka aloitettiin Tampereen länsipuolen kolmosvyöhykkeeltä (Satamakatu, Koulukatu, Papinkatu).

Finnparkin operatiivinen johtaja Tami Koivuniemi, kuinka paljon lippuautomaatteja kaduilla on ja ovatko ne jollakin tietyllä alueella?

”Automaatteja on kaduilla yhteensä vajaat 300. Osa näistä on Tampereen kaupungin ja osa yksityisten toimijoiden. Pysäköintivyöhykkeet (1–3) kuvaavat samalla, missä pysäköintiä tapahtuu eniten. Uusia automaatteja pyritään ensisijaisesti vaihtamaan ykkösvyöhykkeelle ja alueittain.”

”Tavoitteena on, että uusimmat ja helppokäyttöisimmät automaatit olisivat siis ykkösalueilla. Kannattaa siis aina automaatilla aina tarkistaa miten sitä käytetään. Jos on vähänkin epäselvyyttä niin kannattaa rohkeasti soittaa asiakaspalveluumme.”

Uudistus ei koske näitä vanhan mallisia automaatteja, jotka eivät kysy rekisteritunnusta. Niistä tulostuu paperilipuke niin kuin ennenkin.

Miksi automaattisesti tulostuvat paperilipukkeet poistetaan käytöstä?

”Ne eivät enää ole välttämättömiä pysäköinnin toiminnan ja valvonnan kannalta. Autoilija syöttää rekisteritunnuksensa laitteeseen ennen pysäköinnin aloittamista, mikä riittää pysäköinnin valvonnassa auton tunnistamiseen.”

”Maksutapahtumatieto jää meille ja tarvittaessa sitä voi kysyä jos vaikka valvontamaksu sattuu omalle kohdalle. Usein epäselvissä tilanteissa rekisterinumero on naputeltu väärin tai maksu on jätetty kokonaan maksamatta. Kannattaa siis olla tarkkana rekisterin naputtelussa ja jos menee vahingossa väärin niin sitten uudestaan ja oikealla rekkarilla ja meihin yhteyttä niin poistamme väärän tapahtuman ja maksun.

”Maksamatta ei siis saa jättää.”

Toimi parkkiautomaatilla näin:

1. Tarkista automaatin ohjeista, pyytääkö se maksun yhteydessä rekisteritunnusta.

2. Jos rekisteritunnus pyydetään, et tarvitse enää paperilipuketta, vaan rekisterinumero riittää auton tunnistamiseen.

3. Itse maksutapahtuma toimii kuitenkin samalla tavalla kuin aikaisemminkin. Maksusuorituksen jälkeen laite kysyy, haluaako asiakas tulostaa lipukkeen. Painamalla ”Kyllä” pysäköijä voi yhä tulostaa itselleen paperisen lipukkeen. Jos pysäköijä painaa ”Ei” tai ei paina kumpaakaan vaihtoehtoa, lipuketta ei tulosteta.

4. ”Vanhoissa” automaateissa rekisterinumeroa ei tarvitse tai pysty näpyttelemään. Lipukkeen osto tapahtuu valitsemalla kesto ja maksamalla p-maksu. Automaatista tulostuu lipuke, joka pitää sitten vielä ajoneuvoon näkyvälle paikalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut